Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΝ. Χριστοδουλίδης: Δεν πρόκειται να σταματήσουν οι αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα...

Ν. Χριστοδουλίδης: Δεν πρόκειται να σταματήσουν οι αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα από την Κύπρο

Δεν πρόκειται να σταματήσει ο ανθρωπιστικός διάδρομος “Αμάλθεια”, δήλωσε σήμερα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, στον απόηχο της ισραηλινής επιδρομής που σκότωσε χθες επτά εργαζομένους της μη κυβερνητικής οργάνωσης World Central Kitchen.

Δύο πλοία που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα αναχώρησαν από το λιμάνι της Λάρνακας τις τελευταίες εβδομάδες με προορισμό τη Γάζα, στο πλαίσιο της κυπριακής πρωτοβουλίας “Αμάλθεια”. Η World Central Kitchen (WCK) ήταν από τις οργανώσεις που ξεκίνησαν την αποστολή αυτή.

Καταδικάζοντας τους θανάτους των εργαζομένων της WCK, ο Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις που έκανε μαζί με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα στη Λάρνακα, είπε ότι τα τραγικά γεγονότα δεν πρέπει να μας αποθαρρύνουν αλλά να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για αποστολή περισσότερης βοήθειας στη Γάζα.

Από την πλευρά της, η Μέτσολα καταδικάζοντας την επίθεση, είπε ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε όλους τους παράγοντες στην περιοχή για κατάπαυση του πυρός, σημειώνοντας ότι οι εχθροπραξίες πρέπει να σταματήσουν.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ