Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΝ. Χαρδαλιάς: Πρώτη προτεραιότητα του συνδυασμού μας είναι η αντιπλημμυρική και αντιπυρική...

Ν. Χαρδαλιάς: Πρώτη προτεραιότητα του συνδυασμού μας είναι η αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση

«Θα πάμε σε μια μητροπολιτική προσέγγιση των ζητημάτων που αφορούν στην Αττική», τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Και πρόσθεσε: «Είμαστε έτοιμοι και έχουμε συζητήσει με την κυβέρνηση μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στη μητροπολιτική Αττική, προκειμένου να δοθούν λύσεις σε χρόνιες παθογένειες».

Ειδικότερα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αττική Μπροστά», Ν. Χαρδαλιάς υπογραμμίζει: «Πρέπει ένας να παρακολουθεί την εξέλιξη των πραγμάτων. Αν θέλεις να παίξεις σκάκι, πρέπει να βλέπεις όλα τα πιόνια αλλιώς θα χάσεις την παρτίδα. Για αυτό θα δημιουργήσουμε το Παρατηρητήριο, μια διοικητική μονάδα η οποία θα παρακολουθεί την εξέλιξη όλων των έργων και θα εντοπίζει δυσκολίες ώστε να δίνονται λύσεις. Θα συνεργαστώ με όλους. Αν χρειαστεί να συγκρουστώ με οποιαδήποτε λογική, θα το κάνω».

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι στις προτεραιότητές του θέτει τη θωράκιση της Αττικής απέναντι σε ακραία φαινόμενα και τη μάχη του αυτονόητου, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Πρώτη προτεραιότητα για μας είναι η αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση. Από τη στιγμή που η κλιματική αλλαγή κάνει άλματα, εμείς πρέπει να τρέξουμε ακόμη περισσότερο. Παρόλο που έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα, πολύ σημαντικά έργα, πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε με γρηγορότερους ρυθμούς και καλύτερο συντονισμό. Εφόσον τίθενται θέματα απαλλοτριώσεων μπορούμε να πάμε με τις διαδικασίες που ακολουθήσαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παράλληλα, θα συγκροτήσουμε ομάδα διαχείρισης η οποία θα ξεπερνάει τα όρια οποιασδήποτε παράταξης. Θα υπάρχει διαβούλευση με όρους διαφάνειας και λογοδοσίας». 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με το συνδυασμό «Αττική Μπροστά», υπογράμμισε ότι στο πρώτο 20μηνο της θητείας του θα δώσει τη μάχη του αυτονόητου, επισημαίνοντας: «Δεν ανέχομαι ως ενεργός πολίτης να υπάρχουν περιοχές οι οποίες δεν έχουν λύσει τα βασικά ζητήματα υποδομών τους, που δεν έχουν οριστικά δίκτυα αποχέτευσης, που δεν έχουν οριστικά δίκτυα διαχείρισης όμβριων. Αυτό είναι απαράδεκτο. Τις προτεραιότητες στις γειτονιές θα τις βάλουμε μαζί με τους δημάρχους. Δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από τη λογική της οποιασδήποτε αρμοδιότητας».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε: «Αρμοδιότητά μου, θα είναι οτιδήποτε αφορά στην ταλαιπωρία του πολίτη. Εφόσον με εμπιστευτούν οι συμπολίτες μας, θα αναλάβω το μέρος της ευθύνης που μου αναλογεί ως ενεργός πολίτης και ως επικεφαλής μιας προσπάθειας που στο τέλος της πενταετίας θέλω να φέρει συγκεκριμένο αποτέλεσμα».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ