Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΝ. Ρωμανός: Αν ο κ. Σούνακ είχε εμπιστοσύνη στα επιχειρήματά του δεν...

Ν. Ρωμανός: Αν ο κ. Σούνακ είχε εμπιστοσύνη στα επιχειρήματά του δεν θα ακύρωνε τη συνάντηση

«Ο πρωθυπουργός δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να επαναλάβει τις εθνικά διατυπωμένες και τις πάγιες θέσεις μας για το συγκεκριμένο ζήτημα, τις διεκδικήσεις για τα γλυπτά του Παρθενώνα. Θεωρώ δεδομένο ότι όλοι συμφωνούμε ότι ήταν ένα ατομικό, πολιτικό και διπλωματικό φάουλ του κ. Σούνακ» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός, στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στην ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Βρετανό πρωθυπουργό λίγες ώρες πριν την πραγματοποίησή της.

«Θεωρώ δεδομένο ότι όλοι συμφωνούμε ότι ήταν ένα ατομικό, πολιτικό και διπλωματικό φάουλ του κ. Σούνακ» τόνισε ο κ. Ρωμανός και συμπλήρωσε «Αν δείτε τις αντιδράσεις στο εσωτερικό και της κοινής γνώμης του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και των μέσων ενημέρωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα επιβεβαιώσετε αυτό που είναι η δική μου αίσθηση, ότι δηλαδή, πλέον, έχει αλλάξει το κοινό αίσθημα εκεί, είναι υπέρ μας περισσότερο από ποτέ στο συγκεκριμένο ζήτημα, και νομίζω ότι αυτό βοηθάει συνολικά στις πάγιες και δίκαιες διεκδικήσεις μας. Όλοι συμφωνούμε και με την αντίδραση του πρωθυπουργού αλλά και με τις κινήσεις του».

Σχολιάζοντας στη συνέχεια τη στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημείωσε πως «H χθεσινή ανακοίνωση/ανάρτηση του κ. Κασσελάκη (και του ΠΑΣΟΚ πράγματι) ήταν θεωρώ ακριβώς στο σωστό πνεύμα. Από την άλλη, επιτρέψτε μου να πω ήταν 180 μοίρες διαφορετική από την πρώτη τοποθέτηση του κ. Κασσελάκη προχτές αλλά και από την Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα πολιτισμού λίγες ώρες πριν».

Τελος, ο κ. Ρωμανός είπε ακόμα ότι η διαπραγμάτευση γίνεται με το Βρετανικό Μουσείο και ότι «η διαπραγμάτευση συνεχίζεται απ’ όσο γνωρίζω. Επειδή άκουσα και την κριτική για το αν ή όχι έγινε κάτι με τη σωστή σειρά, δεν νομίζω ότι η ελληνική διπλωματία έκανε κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι κάνει κάθε φορά. Αν ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε εμπιστοσύνη στα επιχειρήματά του, δεν θα φοβόταν να τα επαναλάβει και στον κ. Μητσοτάκη».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ