Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝ. Παπαθανάσης: Δύσκολο να προβλεφθεί πόσο θα διαρκέσει η ενεργειακή κρίση

Ν. Παπαθανάσης: Δύσκολο να προβλεφθεί πόσο θα διαρκέσει η ενεργειακή κρίση

Στις ανατιμήσεις και στην ενεργειακή ακρίβεια αναφέρθηκε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, τονίζοντας ότι «κρατάμε δυνάμεις γιατί δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει η ενεργειακή κρίση».

«Συνεχίζουμε την στήριξη των καταναλωτών και των νοικοκυριών χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την οικονομία. Με τα 43 δις που έπεσαν στην οικονομία είμαστε ελλειμματικοί και συνεχίζουμε να δανειζόμαστε. Μόνο 300 εκατ. διατέθηκαν για την στήριξη των νοικοκυριών τον Ιανουάριο», δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης με αφορμή τις ερωτήσεις για την ακρίβεια στα ράφια των καταστημάτων αλλά και στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν νέα μέτρα στήριξης των πολιτών, σε μια δύσκολη συγκυρία, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι «συνεχίζουμε τις προσπάθειες με τη μείωση των φόρων και των ενεργειακών επιβαρύνσεων».

Μιλώντας για τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας που επηρεάζουν την αγορά είπε ότι υπάρχουν μέτρα που στηρίζουν τους κλάδους: «Πρέπει να περιμένουμε την εξέλιξη της πανδημίας και μετά θα απαντήσουμε σε αυτό».

Αναφορικά με ενδεχόμενη στοχευμένη μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων επισήμανε ότι δεν μπορεί να απαντήσει. Πρόσθεσε όμως ότι «ακόμα ισχύει η ρήτρα για την διατήρηση του ποσοστού αύξησης κέρδους στα είδη πρώτης ανάγκης».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ