Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΝ. Δένδιας: Καθήκον μας να συνεχίζουμε αλλά και να μην ξεχνάμε όσους...

Ν. Δένδιας: Καθήκον μας να συνεχίζουμε αλλά και να μην ξεχνάμε όσους έπεσαν εν ώρα καθήκοντος

Υπάρχει ένας ελπιδοφόρος συμβολισμός στο γεγονός ότι οι σημαίες δεν κυματίζουν στο κενό. Είναι το δικό μας καθήκον να συνεχίζουμε, αλλά και να μην ξεχνάμε όσους έπεσαν εν ώρα καθήκοντος. Αυτό τόνισε σε ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη.

«Ο Κικέρων είχε πει πως δεν υπάρχει στιγμή χωρίς καθήκον. Και τίποτε δεν είναι πιο αληθινό από αυτό, όταν μιλάμε για τις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων» υπογράμμισε.

«Είναι περασμένο στο DNA καθεμιάς και καθενός», συνέχισε, που περήφανα «αναπνέει» το εθνόσημο. «Οφείλω, άρα μπορώ».

«Σήμερα», πρόσθεσε, «τιμάμε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους, ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, στο όνομα της πατρίδας τους. Αυτούς που έσπευσαν να βοηθήσουν αδύναμους συνανθρώπους μας, όπως και την ελληνική κοινότητα στη Λιβύη, που χτυπήθηκαν από το ίδιο καιρικό φαινόμενο που πριν λίγες ημέρες έπληξε και τη χώρα μας».

«Γιατί καταλάβαιναν πως πλέον αντιδράμε, ως οφείλουμε, σε ό,τι γίνεται γύρω μας, ως μέρος ενός συνόλου – με την αυτοπεποίθηση μιας χώρας που το τελευταίο διάστημα έχει μεγεθύνει το γεωπολιτικό της αποτύπωμα και αναγνωρίζεται διεθνώς ως σταθεροποιητικός παράγοντας στην ευρύτερη περιοχή. Και το έκαναν υπερήφανα, συμμετέχοντας εθελοντικά στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας» ανέφερε ο κ. Δένδιας.

«Οι πολίτες, ανάμεσά τους και εγώ ο ίδιος, συχνά θέτουν το ερώτημα, αν το ευγενές καθήκον και η τιμή απαλύνουν τον θρήνο. Στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων όμως δεν τίθεται καν τέτοιο ερώτημα. Το είδα σήμερα γραμμένο στα πρόσωπα καθενός και καθεμιάς που περήφανα φοράει τη στολή» επισήμανε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ