Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΝα παραιτηθεί ο Στυλιανίδης

Να παραιτηθεί ο Στυλιανίδης

Είναι αλήθεια ότι στηρίξαμε την επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν έκανε  υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τον Χρήστο Στυλιανίδη. Όχι για κανέναν λόγο, αλλά γιατί και περγαμηνές είχε και αδίκως του επιτέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή ήταν Κύπριος και όχι Ελλαδίτης.

Δυστυχώς, όμως ο κ. Στυλιανίδης, πέρασε κάτω από τον πήχη. Στις κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί την επομένη από τις φωτιές στην Εύβοια και την ανασυγκρότησή της , τις πλημμύρες που ακολούθησαν , μέχρι τη σημερινή απέτυχε παταγωδώς. Ταλαιπώρησε τους πολίτες και δεν δικαίωσε την επιλογή του.

Η σύγκρισή του με τον αεικίνητο Νίκο Χαρδαλιά, βγήκε σε βάρος του. Και να πούμε ότι δεν τα είχαμε γράψει; Από τις 21 Ιανουαρίου προειδοποιούσαμε ότι η κακοκαιρία θα ήταν το κρίσιμο τεστ για το επιτελικό κράτος. Αλλά φωνή βοώντος.

Ο Υπουργός με το βαρύ βιογραφικό, ήταν στην κυριολεξία αόρατος Υπουργός. “Εξαφανισμένος” στα δύσκολα. Δεν δικαίωσε με την μέχρι σήμερα συμπεριφορά του, την παρουσία του στην κυβέρνηση.

Μας έκανε να νοσταλγήσουμε τον προκάτοχό του, που μπορεί να τον κατηγορούσε κάποιος για υπερπροβολή, αλλά και δουλειά έκανε και παντού ήταν. Μάχιμος και στο πεδίο ήταν ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ. Στυλιανίδης, εμφανίστηκε σε συνέντευξή Τύπου για να αποδώσει ευθύνες στην εταιρεία. Λες και είναι …ξένο έδαφος η Αττική οδός, στο οποίο η Πολιτική Προστασία, δεν έχει δικαιοδοσία να βοηθήσει ανθρώπους.

Αντί να αναλάβει πρωτοβουλίες, να στείλει το στρατό , την ΕΜΑΚ , να βοηθήσει, έδειξε τους άλλους, χωρίς να κάνει την αυτοκριτική του. Επτά ώρες έμεινε θεατής των εξελίξεων, που έπληξαν το επιτελικό κράτος. Ούτε καν στο πεδίο δεν πήγε,

Και όταν υπάρχει λάθος υπάρχει και πολιτική ευθύνη. Τις ευθύνες στην εταιρία θα της αποδώσει ο ιδιοκτήτης της. Την ευθύνη στην πολιτική της αποδίδει ο πρωθυπουργός και ο λαός.

Ο κ. Στυλιανίδης, μπορεί να είχε τις καλύτερες των προθέσεων, αλλά τα πάντα κρίνονται στο πεδίο. Και στο πεδίο κουμπάρε τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Η για να είμαστε ακριβοδίκαιοι πήγαν χάλια.

Στην Αττική οδό, δεν εγκλωβίστηκαν μόνο οι οδηγοί, αλλά και ο ίδιος ο Υπουργός. Που θα έπρεπε να διευκολύνει τον πρωθυπουργό και μόλις περάσει αυτή η κρίση να πάει σπίτι του. Κρίμα, γιατί οι καλαμαράδες σε πιστέψαμε, ότι μπορούσες…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ