Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣΝέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων για μια πιο καθαρή και πιο όμορφη πόλη

Νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων για μια πιο καθαρή και πιο όμορφη πόλη

Σε λειτουργία τέθηκαν οι 6 νέοι διπλοί βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων που έχουν τοποθετηθεί σε σημεία της πόλης, όπου υπάρχει μεγάλος φόρτος απορριμμάτων.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας πραγματοποίησε αυτοψία στα σημεία και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Δήμας του έδειξε πώς λειτουργεί το σύστημα περισυλλογής των απορριμμάτων και καθαρισμού των κάδων.

Οι τρεις νέοι διπλοί συμπιεσμένοι υπόγειοι κάδοι, τόσο για οικιακά, όσο και για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, βρίσκονται στα εξής σημεία:

  • Ευθ.Κλάδου και Αλ.Παπάγου
  • Αγ. Γεωργίου και Καζαντζάκη
  • Περσεπόλεως και Χαράλαμπου Μούσκου

Επιπλέον, οι τρεις νέοι διπλοί ασυμπίεστοι βυθιζόμενοι κάδοι, με μεγάλη χωρητικότητα, έχουν τοποθετηθεί στα εξής σημεία:

  • Ωρίωνος και Ηρώων Πολυτεχνείου
  • Καβαθά και Γ. Παπανδρέου
  • Παπακωνσταντίνου και Χαράλαμπου Μούσκου

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι χρηματοδοτήθηκαν, ύστερα από ενέργειες του Δήμου Ζωγράφου, από το Πράσινο Ταμείο και το πρόγραμμα αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα σημεία στον Δήμο.

Με τη συλλογή οικιακών και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων ο Δήμος Ζωγράφου δίνει έμφαση στην ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων, προωθεί την εξοικονόμηση χώρων και τη μείωση της υγειονομικής ταφής, συμβάλλοντας σε ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο περιβάλλον.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ