Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΝέα κίνηση από τον Γ. Οικονόμου- Επενδύει στην Seanergy Maritime

Νέα κίνηση από τον Γ. Οικονόμου- Επενδύει στην Seanergy Maritime

Συνεχίζει τις επενδύσεις του σε εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου, με τη νέα του κίνηση να αφορά την Seanergy Maritime.

Πιο συγκεκριμένα, μια ενημέρωση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι το επενδυτικό όχημα του Οικονόμου, η Sphinx, θυγατρική της Maryport Navigation, έχει συσσωρεύσει 1,119,972 μετοχές της εισηγμένης στο Nasdaq Seanergy, που αντιστοιχεί σε μερίδιο 5,7% στην εταιρεία με επικεφαλής τον Σταμάτη Τσαντάνη. Για την απόκτηση των μετοχών ο εφοπλιστής πλήρωσε συνολικά 6.286.161 δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών και των εξόδων.

Σημειώνεται πως το προηγούμενο διάστημα ο Έλληνας εφοπλιστής απέκτησε μετοχές της Performance Shipping, συμφερόντων Αλίκης Παληού και στην OceanPal, η οποία είναι spin off της ναυτιλιακής Diana Shipping, συμφερόντων Σεμίραμις Παληού. Μάλιστα, ο Γιώργος Οικονόμου έχει καταθέσει πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Performance, η οποία ισχύει μέχρι τον προσεχή Μάρτιο. Η διοίκηση της Performance έχει απαντήσει αρνητικά.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ