Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑΜ. Παγώνη: Φέτος είναι η χρονιά των πολλών ιώσεων

Μ. Παγώνη: Φέτος είναι η χρονιά των πολλών ιώσεων

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι η φετινή χρονιά αστίζεται από πολλές ιώσεις και στους ενήλικες αλλά και στα παιδιά.

Η κ. Παγώνη τόνισε ό,τι φέτος είναι η χρονιά των πολλών ιώσεων και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και τα περιστατικά δεν είναι μόνο στους ενήλικες αλλά και στα μικρά παιδιά. «Όλες αυτές οι ιώσεις μας βρήκαν σε ένα ανοσοποιητικό σύστημα, όχι όπως τα προηγούμενα χρόνια γιατί ήμασταν δυόμιση χρόνια σε καταστολή με τις μάσκες μας. Δεν είμαστε μέσα σε ένα περιβάλλον που ο οργανισμός έχει συνηθίσει όπως τις προηγούμενες χρονιές που φυλαγόμαστε γιατί έτσι έπρεπε να γίνει και κάπως είχαμε ένα τελείως διαφορετικό ανοσοποιητικό σύστημα. Σιγά – σιγά όμως θα επανέλθουμε, γιατί τώρα όπως ξέρετε όλοι οι μάσκες έχουνε βγει και υπάρχουν μόνο σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα».

Ακολούθως η κ. Παγώνη υπογράμμισε ό,τι οι ιώσεις που υπάρχουν φέτος αφορούν το αναπνευστικό και το γαστρεντερικό ενώ η γρίπη δεν έχει φύγει ακόμα όπου και υπάρχουν πολλά περιστατικά γρίπης. Όσον αφορά τους εμβολιασμούς της γρίπης τόνισε « Όταν κάνουμε το εμβόλιο δε σημαίνει ότι δεν θα νοσήσουμε, απλώς δε θα κάνουμε επιπλοκές και θα το περάσουμε με τελείως διαφορετικά κλινικά συμπτώματα απο ό,τι να μην το είχαμε κάνει. Επομένως λοιπόν, εμβολιασμό για να είμαστε σε καλύτερη κλινική κατάσταση με πολύ πιο ελαφρά συμπτώματα».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ