Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΜ. Γραφάκος: Το στοίχημα της κυκλικής διαχείρισης αποβλήτων

Μ. Γραφάκος: Το στοίχημα της κυκλικής διαχείρισης αποβλήτων

Το στοίχημα της κυκλικής διαχείρισης αποβλήτων τέθηκε στο επίκεντρο του 12ου Συνεδρίου RGC στην Πάτρα. Το πώς οι καινοτόμες λύσεις διαχείρισης στερών αποβλήτων μπορούν να μεταμορφώσουν τη διαχείριση τους από κοστοβόρα και ενεργοβόρα σε μία κυκλική διαδικασία προστιθέμενης αξίας, συζητήθηκε στο πλαίσιο του Συνεδρίου.

 Παρόντες στη συζήτηση ήταν οι Μανώλης Γραφάκος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντας και Ενέργειας, Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, Πρόεδρος στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Γρηγόρης Αλεξόπουλος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Πρόεδρος Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στο Νομό Αχαΐας, Κωνσταντίνος Αραβώσης, Καθηγητής και Κάτοχος της έδρας της UNESCO για την πράσινη Καινοτομία και την Κυκλική Οικονομία), Διονύσης Γεωργόπουλος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Μεσόγειος ΑΕ και ο Ηλίας Δημητριάδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΑΚΕΜ.

Ο κ. Γραφάκος τόνισε ότι η Ελλάδα «βρίσκεται σε “οργασμό” δουλειάς» στον τομέα των υποδομών της ανακύκλωσης, έχοντας κάνει πολλά βήματα προόδου. Τόνισε πως είναι, ήδη, έτοιμες 12 μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων, ενώ άλλες 18 μονάδες είναι στο στάδιο της υλοποίησης. Αποκάλυψε πως είτε προς το τέλος Ιουλίου είτε αρχές Σεπτεμβρίου θα έχει υπογραφεί η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για την Πάτρα, ενώ πρoσέθεσε πως τρέχουν πολλές δημοπρατήσεις σε όλη την Δυτική Ελλάδα. Τέλος, ανέφερε πως πιθανότατα μέσα στον Ιούνιο θα τεθεί και σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ανακύκλωση.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ