Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΜ. Βορίδης: Η Βουλή θα δώσει απάντηση το επόμενο τριήμερο και ο...

Μ. Βορίδης: Η Βουλή θα δώσει απάντηση το επόμενο τριήμερο και ο ελληνικός λαός στις ευρωεκλογές

«Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας. Δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα . Να ξεκινήσει άμεσα. Η Βουλή θα δώσει απάντηση το επόμενο τριήμερο και ο ελληνικός λαός στις ευρωεκλογές» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, αποδεχόμενος εκ μέρους της κυβέρνησης την πρόταση δυσπιστίας που υποβλήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και συνυπογράφουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας

Ο κ. Βορίδης είπε πως «η πρωτοβουλία αυτή δημιουργεί μια εντύπωση, καθώς αυτά τα ζητήματα έχουν απασχολήσει την Ολομέλεια πλείστες όσες φορές» υπενθυμίζοντας ότι «το ζήτημα των Τεμπών συζητήθηκε όταν αποφασίσαμε τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής και εκεί υπήρξε και η συζήτηση Προκαταρτικής Επιτροπής. Εν συνεχεία, η Ολομέλεια συζήτησε και επί του πορίσματος της Εξεταστικής». Όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, είπε ο υπουργός, που θέσατε έχουν απασχολήσει τον δημόσιο διάλογο και είναι υπαρκτά -ο καθένας προφανώς εδώ έχει τις προσεγγίσεις του- αλλά όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουν απασχολήσει τη δημόσια συζήτηση»

   Ο κ. Βορίδης, σημείωσε, ότι «το προστιθέμενο στοιχείο που έχει υπάρξει και σας οδηγεί στην κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, είναι το δημοσίευμα του “Βήματος”» και το οποίο «αναφέρεται σε μια υπόθεση για την οποία όχι μόνο δόθηκαν αμέσως εξηγήσεις αλλά για την οποία κυριολεκτικά δεν καταλαβαίνει κανείς το περιεχόμενό της». «Δηλαδή, για ένα υλικό που βρίσκεται στον ανακριτή, υλικό που έχει δημοσιευτεί και έχει παιχτεί εκείνες τις ημέρες από την κρατική τηλεόραση, υλικό για το οποίο δόθηκαν όλες οι διευκρινήσεις. Εσείς κρίνετε ότι αυτό μόνο αρκεί για να ζητήσετε να πέσει η κυβέρνηση». Συνεπώς, είπε ο υπουργός απευθυνόμενος στον κ. Ανδρουλάκη, «όταν σας λέμε ότι είστε εντολοδόχος συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων, εννοούμε ακριβώς τη σχέση αυτού του δημοσιεύματος που είναι το μόνο πρόσθετο με την πρόταση δυσπιστίας που συζητούμε σήμερα»

Ο κ. Βορίδης, χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας «καλοδεχούμενη» προσθέτοντας ότι δημιουργείται και μια πρόσθετη εντύπωση «καθώς, έχω δηλώσεις του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως που χαρακτηρίζει σόου τη συζήτηση που θα διεξαχθεί» και αναρωτήθηκε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ συνυπέγραψε να γίνει μια συζήτηση σόου και κοκορομαχίας;».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ