Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΜυθικός Ναδάλ, αγενής Μεντβέντεφ

Μυθικός Ναδάλ, αγενής Μεντβέντεφ

Ο Ράφα Ναδάλ, πριν το σημερινό τελικό γνωρίζαμε όλοι πως, είναι τεράστιος αθλητής. Η πορεία του δεν σηκώνει διαφορετικές σκέψεις. Ακόμη και το γεγονός πως σήμερα κατέκτησε το 21ο Grand Slam στην καριέρα του, όσο εντυπωσιακό, όσο τεράστιο κι αν είναι, δεν παύει να συγκαταλέγεται στους στατιστικούς τομείς.

Δεν είναι όμως αυτό το αντικείμενο της στήλης. Οκ, νίκησε, το είδατε, το μάθατε, πάμε παρακάτω.

Ένα λεπτό όμως! Διότι εκείνο που κάνει τους αθλητές ακόμη πιο μεγάλους είναι η καρδιά! Η πνευματική διαχείριση.

Ο Ισπανός όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Μεντβέντεφ με 2-0 σετ, εύκολα μπορούσε κανείς να προβλέψει ότι θα έχανε και το τρίτο, με συνοπτικές διαδικασίες.

Δέκα χρόνια μεγαλύτερος από το Ρώσο αντίπαλό του είναι, προερχόμενος από πολύμηνη απουσία και με τα περισσότερα δεδομένα στα πρώτα δύο σετ εις βάρος του.

Όμως όχι απλά δεν λύγισε, αλλά κατάφερε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του παγκόσμιου τένις.

Σ έναν αγώνα πέντε ώρών και 23 λεπτών, ο Ράφα Ναδάλ όσο περνούσε η ώρα έδειχνε πιο φρέσκος!

Όχι, δεν ξεκινάει τώρα την καριέρα του. Δεν ανήκει στους πιο φρέσκους τενίστες της… νέας γενιάς… Απλά όταν κατάλαβε πως δεν άξιζε στο όνομά του να παραδοθεί, απέαντι σ έναν εξαιρετικό μεν αντίπαλο ο οποίος γίνεται ωστόσο αντίπαθπής με την απαράδεκτη συμπεριφορά του, λειτούργησε με εγωισμό .

Γι΄αυτό στο τέλος ο Μεντβέντεφ άφησε στην άκρη τις κακομαθημένες αντιδράσεις και τις ειρωνικές κινήσεις προς το κοινό, που στην πλειοψηφία του υποστήριζε τον ισπανό και υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Ισπανού μύθου του παγκόσμιου αθλητισμού. Υποδέχθηκε μάλιστα την ανατροπή και την ήττα με χαμόγελο.

“Θέλω να συγχαρώ τον Ράφα γιατί έμεινα άναυδος με ό, τι έκανε σήμερα. Κατά την διάρκεια του παιχνίδου προσπάθησα απλά να παίξω τένις και στο τέλος τον ρώτησα: Δεν κουράστηκες;”

Όχι! Δεν κουράζεται. Με το σημερινό τίτλο αφήνει στην πλάτη του Τζόκοβιτς και Φέντερερ.

Είναι ο απόλυτος κυρίαρχος, σε μια σεζόν που οι λίστες δεν τον είχαν στις κορυφαίες θέσεις και που το σώμα του δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση.
Το χαρακωμένο πρόσωπο, οι επιβαρυμένοι μυς, η απραξία 4 μηνών δεν στάθηκαν ικανά να του στερήσουν τη θέση που του αξίζει..

Είναι ο κύριος : 13 Ρολάν Γκαρός, 4 US Open, 2 Wimbledon , 2 open στην Αυστραλία.
Και η ιστορία συνεχίζεται, έστω κι αν βαδίζει στο 36ο έτος…

Ο Ρώσος αξίζει να του αναγνωρίσει κανείς, με όλη την καλή διάθεση πως, είναι πολύ σπουδαίος. Η ποιότητα του δε επιβεβαιώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο σήμερα και έδωσε έμμεσα μπόνους και στον Τσιτσιπά, που ηττήθηκε στον ημιτελικό από το Ρώσο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ