Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΜε το νέο πρέσβη της Ελλάδας στη Σιγκαπούρη συναντήθηκε η πρόεδρος του...

Με το νέο πρέσβη της Ελλάδας στη Σιγκαπούρη συναντήθηκε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ

Με τον νέο πρέσβη της Ελλάδας στη Σιγκαπούρη, Χριστόδουλο Μαργαρίτη, συναντήθηκε, πρόσφατα, η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη διερεύνηση τρόπων για την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων στον τομέα της οικονομίας και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε, μέχρι στιγμής υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον χρηματοοικονομικό τομέα. Ωστόσο, η απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών μπορεί να ευνοήσει την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων. Επίσης, παρουσιάζονται επιχειρηματικές ευκαιρίες στην αγορά των ειδών πολυτελείας, καθώς υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη ασιατική αγορά.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο διοργάνωσης επιχειρηματικής αποστολής στη Σιγκαπούρη, προτάθηκε να γίνει συνδυαστικά με άλλες χώρες όπου υπάρχει γεωγραφική συνάφεια, όπως η Μαλαισία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, η διευθύντρια Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων του ΕΒΕΑ, Ελένη Φώτη και το στέλεχος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Επιμελητηρίου Φωτεινή Λαμπροπούλου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ