Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Hackathon for Health and Wellness Crete 2024»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Hackathon for Health and Wellness Crete 2024»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Hackathon for Health and Wellness Crete 2024», το οποίο υλοποιήθηκε παράλληλα στο Ηράκλειο και στην Αθήνα, στις 20 και 21 Απριλίου 2024.

Το Hackathon for Health and Wellness Crete 2024 ήταν μία πρωτοβουλία στην οποία επιχειρήσεις, start-ups, δημόσιοι υπάλληλοι, ερευνητικές και φοιτητικές ομάδες ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών που θα βελτιώσουν τις διαδικασίες και τις υπηρεσίες στον τομέα της Υγείας και της Ευεξίας, τόσο στον Δημόσιο Τομέα όσο και στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Στο Μαραθώνιο Καινοτομίας διαγωνίστηκαν 17 ομάδες από ολόκληρη την Ελλάδα. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλες τις ομάδες για την προσπάθεια τους να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν μια καινοτόμα και βιώσιμη ιδέα.

Συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης / Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας (ITE) / Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης το Πανεπιστήμιο Κρήτης, τη Θερμοκοιτίδα/Επιταχυντή νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α.) του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.), τον Ευρωπαϊκό Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας για την Ευφυή Υγεία: Ιατρική Ακριβείας και Καινοτόμες Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Υγείας (smartHEALTH), τον Ευρωπαϊκό Κόμβο Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση (GR digiGOV-innoHUB) και το Elevate Greece

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας

Με πολύ συγκίνηση και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Βραβείων, το απόγευμα της Κυριακής 21/04, υβριδικά σε Ηράκλειο και Αθήνα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Μάξιμος Σενετάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης ΥΠΕΣ, Δημήτρης Κιρμικίρογλου, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, Νεκτάριος Ταβερναράκης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Θεοφάνης Ματσόπουλος.

Απονεμήθηκαν βραβεία στις τρεις ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία που αναδείχθηκαν από την Κριτική Επιτροπή. Τα βραβεία συνοδεύτηκαν από χρηματικά έπαθλα (3.500€, 1.800€ και 700€ για το 1ο, 2ο και 3ο βραβείο αντίστοιχα), καθώς και τιμητικά δώρα από το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ Κρήτης), την Θερμοκοιτίδα/Επιταχυντή νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α.) του Ε.Β.Ε.Α. και το Hellenic Digital Health Cluster (HDHC)

Οι Συνδιοργανωτές και η Οργανωτική Επιτροπή του Hackathon for Health and Wellness Crete 2024 ευχαριστούν θερμά:

  • Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής τα οποία αξιολόγησαν τις προτάσεις των διαγωνιζόμενων Ομάδων
  • Τους Μέντορες που υποστήριξαν τις ομάδες του Μαραθωνίου στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ/Ηράκλειο και της Θερμοκοιτίδας/Επιταχυντή νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α.) του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.)
  • Την ομάδα εθελοντριών και εθελοντών, σε Ηράκλειο και Αθήνα που συνέβαλλαν στην οργάνωση της εκδήλωσης.
  • Τα στελέχη από το Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης (ΙΒΟ), του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης (STEP-C)  και από όλους τους συνδιοργανωτές του Μαραθωνίου που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία του διαγωνισμού.
spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ