Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσαν ΙΣΑ- Ινστιτούτο Ερευνών Τισγκόνγκ της...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσαν ΙΣΑ- Ινστιτούτο Ερευνών Τισγκόνγκ της Σαγκάης

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα, με θέμα «Ελληνική Ιπποκράτεια Ιατρική – Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική Ημερίδα Ομοιότητες & διαφορές στη φιλοσοφική αναζήτησή τους» που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ερευνών Τισγκόνγκ της Σαγκάης, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο Φορείς.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης που αναφέρθηκε στις προοπτικές συνεργασίας, μεταξύ των δύο χωρών, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού της Ελλάδας.

«Αναπτύσσουμε συνέργειες με την επιστημονική κοινότητα της Κίνας, με στόχο ανταλλαγή τεχνογνωσίας στους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης, του υγειονομικού τουρισμού, την εκπαίδευση, την επιστημονική έρευνα, και τον πολιτισμό», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.

Ομιλήτρια της Ημερίδας ήταν η καθηγήτρια Li Jie, Επικεφαλής Πανεπιστημίου Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής της Σαγκάης και Εκτελεστική Διευθύντρια της Παγκόσμιας Ακαδημαϊκής Εταιρείας Ιατρικού Τσιγκόνγκ που μίλησε για τις «Εφαρμογές ασκήσεων Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής,στην πρόληψη και θεραπεία ασθενειών».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Κωνσταντίνος Κουσκούκης, Καθηγητής Δερματολογίας – Νομικός, Πρόεδρος της Παγκόσμια Ακαδημίας Κινεζικής και Συμπληρωματικής Ιατρικής, Αντιπρόεδρος B΄ Παγκοσμίου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών και ΕΛΙΤΟΥΡ που αναφέρθηκε στην «Άσκηση της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής στην Ελλάδα σήμερα».

Στην Κινεζική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε τον ΙΣΑ, για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, με το Ινστιτούτο Ερευνών Τισγκόνγκ της Σαγκάης, συμμετείχαν οι κ.κ. Xu Feng Διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Τσιγκόνγκ της Σαγκάης, Xiao Bin αναπληρωτής καθηγητής Διευθυντής του Ινστιτούτου, Lu Ying, βοηθός ερευνήτρια, θεράπων ιατρός στο Τμήμα Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής.

Στην Κινέζικη αποστολή, συμμετείχε επίσης ομάδα δημοσιογράφων, από την εφημερίδα Jiefang Ribao (Liberation Daily)της Σαγκάης, που συζήτησε με τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ. Πατούλη τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ