Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑΜήνυμα του προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά...

Μήνυμα του προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, μας καλεί να είμαστε ενήμεροι και να συστρατευτούμε στη μάχη ενάντια στη νόσο, αναφέρει στο μήνυμά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης. 

Ένα μεγάλο μέρος των θανάτων από καρκίνο μπορούν να αποφευχθούν μέσω της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της σωστής θεραπευτικής αντιμετώπισης, προσθέτει. 

«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα, μας καλεί να συμβάλλουμε στο να κλείσει η ανισότητα, στη φροντίδα της νόσου που κοστίζει ανθρώπινες ζωές. Να δεσμευθούμε για την ισότητα στη θεραπεία του καρκίνου και το δικαίωμα όλων των πολιτών να έχουν πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες που έχουν ανάγκη, ανεξάρτητα από την οικονομική τους δυνατότητα ή την περιοχή που ζουν», αναφέρει ο κ. Πατούλης.

Είναι αναγκαία, καταλήγει, η δημιουργία καινοτόμων στρατηγικών για την αντιμετώπιση της ανισότητας στη θεραπεία του καρκίνου και η επένδυση των αναγκαίων πόρων προκειμένου να κάνουμε έναν κόσμο περισσότερο δίκαιο και λιγότερο επιβαρυμένο από καρκίνο.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ