Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Δεν έχει άμυνα όμως της... φταίει μόνο ο τερματοφύλακας!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Δεν έχει άμυνα όμως της… φταίει μόνο ο τερματοφύλακας!

Η εικόνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην εκκίνηση της σεζόν 2023/24 είναι απογοητευτική, όχι μόνο στο πρωτάθλημα αλλά και στην ευρωπαϊκή της πρεμιέρα κόντρα στη Μπάγερν για το Champions League.

Ο απολογισμός με τις 3 νίκες και τις 3 ήττες στους πρώτους 6 αγώνες στην Premier League τη φέρνει στην 9η θέση της βαθμολογίας, έχοντας δεχθεί 10 γκολ.

Την ίδια ώρα η ήττα με 4-3 στο Μόναχο έδειξε ξανά τα σοβαρά προβλήματα των “κόκκινων διαβόλων” στην άμυνά τους, χωρίς να εξαιρείται της ευθύνης ο νέος τερματοφύλακας της ομάδας Αντρε Ονάνα.

Στα επτά παιχνίδια που έχει αγωνιστεί ο 27χρονος έχει δεχθεί 14 γκολ, ενώ κράτησε μόλις δύο φορές ανέπαφη την εστία του.

Οι άνθρωποι της ομάδας δεν είναι ευχαριστημένοι με τις εμφανίσεις του καμερουνέζου τερματοφύλακα και σύμφωνα με ρεπορτάζ στην Αγγλία υπάρχει σοβαρή πιθανότητα για πρόταση στον Γιαν Όμπλακ.

Ο σλοβένος τερματοφύλακας ανανέωσε με την Ατλέτικο Μαδρίτης τη συνεργασία του πριν από λίγους μήνες, όμως αυτή η σνυθήκη δεν είναι απαγορευτική διότι οι όροι που περιλαμβάνονται στο συμβόλαιο μπορούν να του ανοίξουν τον δρόμο της αποχώρησης.

Την ίδια ώρα πάντως η συνολική εικόνα της άμυνας δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Με σημαντικές απουσίες λόγω τραυματισμών των Βαράν, Λισάντρο και Λίντελοφ, έφτασε να παίζει κόντρα στην Άρσεναλ με το απίστευτο δίδυμο Έβανς-Μαγκουάϊρ! Ενώ με τη Μπράϊτον στην ήττα με 1-3 στο Ολντ Τράφορντ οι βασικοί έπαιζαν κανονικά…

Ταυτόχρονα οι φίλοι της ομάδας αλλά και οι αντίπαλοι αντιδρούν χλευάζοντας, όπως συνέβη στο ντέρμπι του Λονδίνου όταν πέρασε στο παιχνίδι ο Μαγκουάϊρ ως αλλαγή, με τους οπαδούς της Άρσεναλ να πανηγυρίζουν…

Με την ήττα στο Μόναχο έφτασε στις 4 ήττες στα πρώτα 6 επίσημα ματς της σεζόν (πριν στη συνέχεια νικήσει 1-0 εκτός έδρας τη Μπέρνλι), κάτι που είχε να συμβεί από το 1986 με τον Ρον Άτκινσον στον πάγκο. Ο οποίος απολύθηκε μετά από 17 αγώνες και τον διαδέχθηκε ο Άλεξ Φέργκιουσον.

Ο Τεν Χαγκ φέρει σοβαρή ευθύνη επειδή δεν ζήτησε από τη διοίκηση ένα σπουδαίο κεντρικό αμυντικό, όπως και γιατί δεν επέμεινε να αποκτηθεί επίσης καλό σέντερ φορ. Την ίδια ώρα ο τερματοφύλακας Ονάνα είναι ξεκάθαρα υποδεέστερος του Ντε Χέα που αποχώρησε, φαίνεται ωστόσο ότι αποτελεί το εύκολο θύμα καθώς τα λάθη του γκολκίπερ φαίνονται πάντοτε περισσότερο.

Το σοβαρό λάθος του στο πρώτο γκολ που δέχθηκε από τη Μπάγερν φέρεται ότι αποτέλεσε ισχυρή αφορμή στη διοίκηση για να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του. Όμως δεν γίνεται μία άμυνα, οποιασδήποτε ομάδας, να βασίζεται μόνο σε έναν σπουδαίο τερματοφύλακα, όπως συνέβαινε στις καλές ημέρες του Ντε Χέα, που έφτανε να παίζει με τους αντίπαλους επιθετικούς μόνος του…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ