Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΜάντσεστερ Γιουνάϊτεντ: Πιθανός αντικαταστάτης του Τεν Χααχ και ο Τέρζιτς

Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ: Πιθανός αντικαταστάτης του Τεν Χααχ και ο Τέρζιτς

Η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή. Δεδομένο, προφανές και αυτονόητο! Το ζήτημα είναι πάντως εάν μπορεί να βρει σοβαρό υποψήφιο, την ώρα που η ομάδα παρουσιάζει αποκρουστική εικόνα.

Οι άγγλοι δημοσιογράφοι δεν σταματούν το ρεπορτάζ και ένα από αυτά στη Sun αναφέρει ότι ο πρώην προπονητής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Έντιν Τέρζιτς, είναι στη λίστα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ως υποψήφιος για τη θέση του Έρικ Τεν Χααχ, σε περίπτωση που ο ολλανδός απολυθεί.

Ο Έντιν Τέρζιτς εντυπωσίασε στον πάγκο της Μπορούσα Ντόρτμουντ, με την οποία έφτασε έως τον τελικό του Champions League την περασμένη σεζόν. Eκεί οι βεστφαλοί ηττήθηκαν από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Έπειτα από δύο χρόνια ο Τέρζιτς αποχώρησε και έκτοτε συνεχίζει να βρίσκεται χωρίς ομάδα. Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο ενημέρωσης ο 41χρονος τεχνικός είναι μεταξύ των υποψηφίων για τον πάγκο της…ταλαιπωρημένης Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ.

Υπάρχουν βέβαια και άλλα ονόματα ως πιθανοί αντικαταστάτες του Τεν Χααχ. Ο Τόμας Τούχελ είναι ένας εξ αυτών, όπως και ο Γκρέιαμ Πότερ, ακόμη και ο νυν βοηθός του ολλανδού στον πάγκο των “Κόκκινων Διαβόλων“, Ρουντ Φαν Νίστελροϊ.

Ο Τέρζιτς έχει εμπειρία από Αγγλία καθώς είχε ξαναβρεθεί στο νησί ως βοηθός προπονητή στη Γουέστ Χαμ από το 2015 μέχρι το 2017, δίπλα στον κροάτη Σλάβεν Μπίλιτς. Μαζί του είχε εργαστεί επίσης τα προηγούμενα δύο χρόνια, 2013-2015, και στη Μπεσίκτας.

Για το γερμανο Τέρζιτς η Ντόρτμουντ είναι κάτι σαν οικογένεια. Από το 2010 έως το 2013 ήταν στο τμήμα σκάουτινγκ των νέων, ενημερώνοντας τον πρώτο προπονητή στους άνδρες, που τότε ήταν ο Γιούργκεν Κλοπ.

Από το 2018 εργάστηκε στη Ντόρτμουντ ως βοηθός και όταν ο πρώτος προπονητής Φαβρ απολύθηκε, ανέλαβε ως προσωρινός έως το τέλος της σεζόν 2020/21. Κατέκτησε μάλιστα το κύπελλο Γερμανίας συντρίβοντας 4-1 τη Λειψία.

Στην αγωνιστική περίοδο 2021/22 ανέλανε το πόστο του τεχνικού διευθυντή και από το 2022 έγινε το αφεντικό της ανδρικής ομάδας. Στο τέλος της σεζόν έχασε το πρωτάθλημα από τη Μπάγερν στη διαφορά τερμάτων, εξαιτίας της εντός έδρας ισοπαλίας -σοκ την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Μάϊντς.

Τη σεζόν 2023/24 η Ντόρτμουντ τερμάτισε πέμπτη, εξασφαλίζοντας απευθείας συμμετοχή στο επόμενο Champions League που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μετά τον τελικό του Champions League στο Λονδίνο και την ήττα από τη Ρεάλ, είχε ενημερώσει τη διοίκηση της γερμανικής ομάδας ότι θα αποχωρήσει. Η ανακοίνωση έγινε στις 13 Ιουνίου του 2024.

Αυτή την ώρα μοιάζει κατάλληλος για τη δύσκολη θέση της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ καθώς δεν έχει προλάβει ακόμη να γίνει σούπερ σταρ των πάγκων, έτσι ώστε να προβάλλει υπερβολικες απαιτήσεις, ούτε να θυμίζει κακές στιγμές στην καριέρα του, προκαλώντας αντιπάθειες. Η αύρα του είναι θετική, το χαμόγελό του πιο συχνό από τις φωνές και αυτό μπορεί να ηρεμήσει κάπως την…ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στο club, που βρίσκεται στη 14η θέση της Premier League με 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες σε επτά αγώνες…

Σε κάθε περίπτωση η Ντόρτμουντ, που έκανε ο ίδιος πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη, είχε παίκτες με συγκεκριμένους ρόλους, βασιζόμενη σε μεγάλο βαθμό στο συνδυασμό του γρήγορου παιχνιδιού μπροστά με την εμπειρία στην άμυνα. Ο Τέρζιτς όταν εμπιστεύεται κάποιον παίκτη τον στηρίζει έως το τέλος και το αποδεικνύει σε κάθε αγώνα.

Εφόσον αναλάβει τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, δεν θα διστάσει να συγκρουστεί με νοοτροπίες. Ρισκάρει και αυτό μέχρι στιγμής έχει λειτουργήσει υπέρ του…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ