Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΜάντζος: Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα τιμήσει την ισχυρή εντολή του λαού

Μάντζος: Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα τιμήσει την ισχυρή εντολή του λαού

Στην ενημερωτική εκπομπή των δημοσιογράφων Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλου στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Ο κ. Μάντζος σχολίασε, αρχικά, τις φήμες για την κοινωνική συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «ακραία συμπεράσματα ανθρώπων που προσπάθησαν να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά μία ενδεχόμενη κοινωνική επαφή», ενώ επεσήμανε ότι «το πιο άγαρμπο και ενοχλητικό που επιχείρησε η ΝΔ ήταν να εξισώσει το ΠΑΣΟΚ, την αυθεντική Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη, με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βγαίνει αυτή η εξίσωση γιατί δεν είμαστε ίδιοι, ούτε στο ιδιωτικό χρέος, ούτε στα εθνικά, ούτε στα θέματα κοινωνικής ασφάλισης»,

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, για τη θέση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών, ο Δημήτρης Μάντζος τη χαρακτήρισε «σταθερή και δεσμευτική για όλους», ξεκαθαρίζοντας ότι «είναι δουλειά μιας αξιόπιστης και σοβαρής αντιπολίτευσης να εργάζεται ώστε να υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης και κυβερνητικής πολιτικής. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη, για αυτό ζητούμε αλλαγή κυβέρνησης και κυβερνητικών πολιτικών, με μια ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Μια εντολή που θα μας δώσει τη δύναμη να κάτσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μετά τις εκλογές και να ζητήσουμε συγκλίσεις σε συγκεκριμένες προοδευτικές πολιτικές». «Αυτό κατατείνει σε μια κυβέρνηση που θα έχει προοδευτικό σοσιαλδημοκρατικό πρόσημο. Είναι σαφές ότι σε μια Κυβέρνηση η οποία θα δεχθεί όλες αυτές τις προτεραιότητες ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας δεν μπορούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η γραμμή μας, λοιπόν, είναι σταθερή και ακλόνητη. Και σας προκαλώ να συνδέσετε όλες τις επιμέρους δηλώσεις του Προέδρου Ν. Ανδρουλάκη όλο το προηγούμενο διάστημα και να δείτε ακριβώς πώς συντίθεται η εικόνα».

Εξήγησε, δε, ότι η προοδευτική παράταξη θα συζητήσει με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις γύρω από το δικό της πρόγραμμα. «Θέλουμε να συζητήσουμε για το ΕΣΥ και την κατάργηση του άρθρου 10 του νόμου Πλεύρη, για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την κατάργηση αντιεργατικών διατάξεων Χατζηδάκη, τη διάχυση των ΑΠΕ στην παραγωγή μέσα από τις ενεργειακές κοινότητες. Να μιλήσουμε για διασύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουριστικό και για τη νέα ετικέτα Made in Greece που έχει προτείνει ο Ν. Ανδρουλάκης, Τη μείωση του ΦΠΑ και μια δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση.».

«Εμείς δεν θέλουμε τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που ορίζει το Σύνταγμα της χώρας μας. Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να κάνει χρήση της διερευνητικής εντολής διότι δεν πιστεύει στο σύστημα της απλής αναλογικής, είναι ελεύθερος να την καταθέσει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας αυθωρεί και θα είναι πολιτικά υπόλογος απέναντι στον ελληνικό λαό για την απόφασή του αυτή να πάει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές. Αν πάλι έρθει ο κ. Τσίπρας, έχοντας ναρκοθετήσει από τώρα την απλή αναλογική, λέγοντας ότι “αν δεν κερδίσω, κρατάω μούτρα στον ελληνικό λαό και δεν θέλω να πάω σε καμία συζήτηση”, τότε η εντολή θα φτάσει στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, το οποίο, με θεσμική συνέπεια και αξιοπρέπεια, θα την τιμήσει», υπογράμμισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ