Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΜάγκνουσον: Αλλάζει επίπεδο ο Παναθηναϊκός!

Μάγκνουσον: Αλλάζει επίπεδο ο Παναθηναϊκός!

Συμβαίνει σπάνια, όταν όμως μία μεταγραφή κεντρικού αμυντικού – και όχι σούπερ σταρ επιθετικού- είναι τόσο δυνατή, αποκαλύπτονται ξεκάθαρα οι προθέσεις μίας ομάδας προκειμένου αυτή να αλλάξει το επίπεδό της, προς τα πάνω.

Με την απόκτηση του Χόρντουρ Μάγκνουσον ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι αποφάσισε να κάνει πρωταθλητισμό! Όχι απλά να βελτιώσει την εικόνα, το αγωνιστικό προφίλ και τη θέση του στη βαθμολογία. Ο ισλανδός είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση, για να καταλάβει κανείς περί τίνος πρόκειται.

Ασφαλώς και η μελέτη των επιδόσεών του έπαιξε ρόλο καθοριστικό για να αποκτηθεί, όπως και η εξέλιξη της καριέρας του, που μετά το σοβαρό τραυματισμό αλλά και τους χαμένους αγώνες λόγω του πολέμου στη Ρωσία χρειάζεται επανεκκίνιση.

Σε κάθε περίπτωση όταν ένας ποδοσφαιριστής επιλέγεται από τη Γιουβέντους, όταν φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην εθνική ομάδα της χώρας του και όταν σε αυτό το ύψος μπορεί να προσφέρει τόσα διαφορετιτά πράγματα στο παιχνίδι, τότε σίγουρα αποτελεί πολύτιμη έως και σπάνια επιλογή.

Ο 29χρονος είναι το σενάριο εκείνο το οποίο έχει ελάχιστο ρίσκο, εφόσον κάνει τα αυτονόητα για εκείνον. Εάν ο Βέλεθ αποτέλεσε μόνιμη και σοβαρή λύση για την “πράσινη” άμυνα, ο Μάγκνουσον θα την ισχυροποιήσει σε εξαιρετικά μεγαλύτερο βαθμό. Διότι, αν και 1.91, είναι αποτελεσματικός και στο παιχνίδι χαμηλά, γι΄αυτό άλλωστε έχει συμμετοχές και ως αριστερό μπακ. Στον Παναθηναϊκό προφανώς δεν θα χρειαστεί σε αυτή τη θέση λόγω της παρουσίας των Χουάνκαρ και Γκάνεα.

Τα περάσματά του από την U19 της Γιουβέντους, την Τσεζένα, τη Μπρίστολ και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στην οποία είχε τρεις εξαιρετικές και γεμάτες σεζόν, τον καθιστούν έτοιμο να καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους στο ελληνικό πρωτάθλημα στη θέση. Οι 42 συμμετοχές του στην εθνική Ισλανδίας αφορούν σε μία περίοδο μάλιστα όπου η συγκεκριμένη ομάδα διανύει τις κορυφαίες στιγμές της.

Η κακοτυχία του καθώς υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα, κατά συνέπεια μπόρεσε να αγωνιστεί για ελάχιστα παιχνίδια μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τον κατέστησαν προσιτό για τον Παναθηναϊκό, που θα μπορούσε με αυτή την περίπτωση να θυμηθεί αναλογικά και την ιστορία του Μπεργκ! Τότε ο Γιάννης Αναστασίου περίπου για τον ίδιο λόγο τον έπεισε να έρθει στην Ελλάδα από το Αμβούργο, μετά το σοβαρό τραυματισμό του. Για επανεκκίνηση!

Και κάτι ακόμα. Με αυτή την κίνηση επιβεβαιώνεται πως η ομάδα παρέχει στον προπονητή τις επιλογές που θέλει να έχει, ώστε να ανεβάσει το επίπεδό της. Αναμένεται και ο φορ, αγαπητέ Ιβάν…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ