Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΛ. Αυγενάκης: Προτεραιότητά μας η ενίσχυση του αλιευτικού τουρισμού

Λ. Αυγενάκης: Προτεραιότητά μας η ενίσχυση του αλιευτικού τουρισμού

Ο αλιευτικός τουρισμός αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Ελλάδα μπορεί να γίνει παγκόσμιος πρωταγωνιστής στον συγκεκριμένο τομέα. Αυτό τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης στην ομιλία του στο Συνέδριο για τον Αλιευτικό Τουρισμό, που οργάνωσε το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής και η ΑΕ ΟΤΑ «Αναπτυξιακή Καβάλας».

«Η ενίσχυση του Αλιευτικού Τουρισμού αποτελεί προτεραιότητα για το ΥΠΑΑΤ, αφού τις επόμενες εβδομάδες έρχεται προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιό μας, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και ρυθμίσεις σχετικά με την άσκηση δραστηριοτήτων αλιευτικού τουρισμού από φορείς μονάδων υδατοκαλλιέργειας. Συγκεκριμένα, θα δοθεί η δυνατότητα σε φορείς μονάδων υδατοκαλλιέργειας να χρησιμοποιούν τα βοηθητικά σκάφη των μονάδων για τη μεταφορά επισκεπτών/τουριστών στις εγκαταστάσεις τους» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επισήμανε δε ότι «ο αλιευτικός τουρισμός συμβάλλει στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και στην προστασία ευαίσθητων οικοσυστημάτων, ενώ παράλληλα αναδεικνύει το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας».

Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το δίκτυο συνεργασίας δήμων Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής και η Αναπτυξιακή Καβάλας σε συνεργασία με άλλες 16 Ομάδες Τοπικής Δράσης από όλη την Ελλάδα, κατάφεραν μέσα από τη συστηματική τους δουλειά να ενεργοποιήσουν τον αλιευτικό τουρισμό στην Ελλάδα.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ