Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΛουκάς Φουρλάς- Συνέδριο ΕΛΚ:Αδιαπραγμάτευτη η θέση μας για διατήρηση του βέτο στην ΕΕ

Λουκάς Φουρλάς- Συνέδριο ΕΛΚ:Αδιαπραγμάτευτη η θέση μας για διατήρηση του βέτο στην ΕΕ

Τη σημασία της διατήρησης του βέτο από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισε σε παρέμβασή του στο Συνέδριο της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην Κροατία, ο Επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας, Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς.

Σε συζήτηση για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων του ΕΛΚ για το 2024, ο κ. Φουρλάς ανέφερε ότι για την Κύπρο η μετάβαση από το βέτο στην ειδική πλειοψηφία, ως κατεχόμενη χώρα που απειλείται συνεχώς από την Τουρκία, εγκυμονεί κινδύνους. 

«Η ομοφωνία κατοχυρώνει μια από τις πιο πολύτιμες Αρχές της Ε.Ε. Την Αρχή της Ισότητας. Είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλιστεί ότι προστατεύονται τα συμφέροντα όλων των μελών της Ένωσης. Διατηρώντας το βέτο, η χώρα μου μπορεί να διαφυλάξει τα δικαιώματά της και να ασκήσει την επιρροή της. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας».

Θέση με την οποία έχει συμφωνήσει η συντριπτική πλειοψηφία των Αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στο Συνέδριο.

Στις προτεραιότητες του ΕΛΚ βρίσκεται και η δημιουργία Ευρωπαϊκού Στρατού μέχρι το 2030, ο οποίος να αποτελείται από Σώματα ξηράς, αέρος και θαλάσσης, ισάξια του ΝΑΤΟ.

«Υποστηρίζω πλήρως τη δημιουργία ενός κοινού πολιτικού – στρατιωτικού Αρχηγείου σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει ζητήματα  άμυνας και ασφάλειας».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ