Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚ. Kαραγκούνης: Η πορεία της οικονομίας έχει θετικό πρόσημο

Κ. Kαραγκούνης: Η πορεία της οικονομίας έχει θετικό πρόσημο

Στο μήνυμα των ευρωεκλογών και του ανασχηματισμού, αλλά και τις προτεραιότητες για το επόμενο χρονικό διάστημα στο κυβερνητικό έργο, ειδικά στον τομέα του, αναφέρθηκε μιλώντας στο ΕΡΤΝews και την εκπομπή Prime ο νέος υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κώστας Καραγκούνης.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά για τον ανασχηματισμό: «Ο πρωθυπουργός πήρε μια πολιτική πρωτοβουλία.
Πάντως ο ανασχηματισμός είναι μια πρωτοβουλία επανεκκίνησης ενός κυβερνητικού έργου.
Υπήρχε και εδώ, νομίζω το είπε και ο πρωθυπουργός, υπήρξε μια πτώση, μια αξιοσημείωτη πτώση των ποσοστών μας.
Και αυτό οφείλεται σε πολύ συγκεκριμένους λόγους, τους οποίους αξιολόγησε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Δηλαδή μας πίεσε πάρα πολύ το ζήτημα της ακρίβειας. Θα μου πείτε και η αλήθεια είναι ότι όντως δεν είναι φαινόμενο μόνο ελληνικό, αλλά όμως είναι ένα θέμα το οποίο μας αφορά πια.

Δηλαδή εμάς μας ενδιαφέρει τι κάνει η χώρα μας και η χώρα μας και εκεί πέρα υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, το ζήτημα της ακρίβειας. Νομίζω το λέγαμε όλοι ότι υπάρχει θέμα με την ακρίβεια.
Συγγνώμη τώρα εδώ λίγο θα σας διορθώσω.
Θα αντιτείνει το επιχείρημα ότι και εγώ το θυμάμαι γιατί συμμετείχαμε και συμμετέχουμε στον δημόσιο διάλογο.
Όλοι λέγαμε ότι υπάρχει ζήτημα με την ακρίβεια και όντως έχουν γίνει πάρα πολύ μεγάλες προσπάθειες.
Έχουμε αύξηση μισθών και εισοδημάτων, συντάξεων, του κατώτατου μισθού, ένα ζήτημα το οποίο θα αφορά και το υπουργείο Εργασίας από εδώ και πέρα, με αύξηση μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, μετά από πάρα πάρα πολλά χρόνια, όμως είδαμε ότι συνεχίζει και πιέζει η κατάσταση, συνεχίζει και πιέζει πάρα πολύ και αυτό το λέγαμε όλοι και είναι ένα θέμα το οποίο ανάγκασε τον πρωθυπουργό να πάρει και περαιτέρω πρωτοβουλίες, πρωτοβουλίες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Εγώ θεωρώ ότι εκεί πρέπει να μπει ένα κανονιστικό πλαίσιο, διότι υπάρχουν πολυεθνικές που όντως κερδοσκοπούν ανάλογα με τη χώρα. Θα δούμε περαιτέρω τι μπορεί να γίνει».

Οι στόχοι για το επόμενο διάστημα

O κ. Καραγκούνης σχολίασε πως: «Το ζήτημα είναι να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και να επιταχύνουμε πολύ περισσότερο σε αυτούς τους τομείς στους οποίους εντοπίζουμε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και μια πολύ μεγάλη πίεση της κοινωνίας.
Όπως είπα πριν και αξιολόγησε και ο πρωθυπουργός, είναι η ακρίβεια, είναι η φορολόγηση.
Ας μην ξεχνάμε και αυτό είναι ζήτημα το οποίο πιέζει, πίεσε πολιτικά και πιέζει πολιτικά την κυβέρνηση.
Και εκεί ακούω ότι θα γίνουν σημειακές αλλαγές, το είπε ήδη ο πρωθυπουργός.
Μένει αυτό να εξειδικευθεί από εδώ και πέρα, διότι μιλάμε για τη μεσαία τάξη και εκεί ο στόχος είναι και η επαύξηση του εισοδήματος αλλά και η μείωση της φορολογίας. Επίσης είναι ο βασικός μας στόχος μας, όχι, θα έλεγα της κυβερνητικής θητείας, όχι τώρα, αλλά από το 2019. Μειώσαμε πάρα πολλούς φόρους, αλλά βλέπουμε ότι ακόμα θέλει προσπάθεια.

Πρώτα απ’ όλα δεν αυτομαστιγωνόμαστε, αυτό το ποσοστό που έχουμε πάρει εμείς δεν το φτάνουν, δεν το συναθροίζουν τα δύο κόμματα, βασικοί υπό μια έννοια αντίπαλοι το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό το οποίο εμείς θέλουμε να κάνουμε, εγώ θεωρώ ότι αν είχαμε εθνικές εκλογές, προφανώς θα ήταν τα πράγματα πολύ διαφορετικά, διότι εκεί θα μιλάγαμε για μια εθνική κάλπη, εκεί θα μιλάγαμε για κρίση, ποιος θα σε κυβερνήσει τα επόμενα χρόνια.

Δεν είμαστε εκεί. Εγώ θεωρώ ότι θα ήταν διαφορετικά τα αποτελέσματα, αλλά δεν πρέπει να το αναλύουμε αυτό το πρίσμα.
Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι πως λύνουμε τα ζητήματα τα οποία απασχολούν τους πολίτες.
Ο κόσμος δεν μας συγκρίνει με τα υπόλοιπα κόμματα, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι τα υπόλοιπα δύο κόμματα στη σειρά.
Οι προτάσεις οι δικές τους αξιολογήθηκαν και για τη στέγαση, τα προγράμματα που παρουσιάσαμε και για την ακρίβεια και για όλα τα υπόλοιπα και ο κόσμος δεν τους έκρινε ότι έχουν κάποια εναλλακτική πρόταση, οπότε μένει σε εμάς να δούμε πόσο αποτελεσματικοί θα γίνουμε, θα είμαστε, ώστε να πείσουμε τους πολίτες για το επόμενο διάστημα και εκεί θα εξειδικευτεί και η προσπάθειά μας και θα σας πω και γι’ αυτό θα κριθούμε και πάλι.

Έχουμε μπροστά μας τρία χρόνια θα έλεγα γεμάτα προκλήσεις και νομίζω ότι η πορεία της οικονομίας έχει θετικό πρόσημο.
Το ΑΕΠ της χώρας έχει φτάσει στα επίπεδα προ της κρίσεως. Η ανάπτυξη είναι αρκετά μεγάλη.

Μένει όμως τα υπόλοιπα τα οποία τα έχουμε εντοπίσει και υπάρχει ζήτημα γιατί θα ήταν λάθος να λάβουμε, με λανθασμένο τρόπο το μήνυμα που μας έστειλαν οι πολίτες.
Καθημερινότητα αλλά και επαύξηση του εισοδήματος και μείωση των βαρών. Εγώ θεωρώ ότι αυτή είναι η πρόκληση για το επόμενο διάστημα και εκεί βεβαίως θα κριθούμε».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ