Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚ. Χατζηδάκης: Καμία παράταση στην διασύνδεση POS με ταμειακές

Κ. Χατζηδάκης: Καμία παράταση στην διασύνδεση POS με ταμειακές

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε επί της Αρχής και των άρθρων το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τους «Όρους αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις» στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

«Υπέρ» του νομοσχεδίου επί της Αρχής τάχθηκε η ΝΔ. Καταψήφισαν ΚΚΕ και Νέα Αριστερά, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια. 

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ολοκληρώνοντας την συζήτηση επί των άρθρων προανήγγειλε ότι στην Ολομέλεια θα υπάρξουν τρείς βελτιώσεις. Η πρώτη, θα αφορά την μείωση της επιβάρυνσης των ναυταθλητικών σωματείων για την χρήση παραλίας. Η δεύτερη, θα αφορά το αίτημα των μικρών εστιατορίων που μεταξύ τους είναι όμορα, προκειμένου ειδικά για αυτά να υπάρξει μια εξαίρεση σχετικά με το λογικό πλάτος που πρέπει να έχουν απόσταση τα ομπρελοκαθίσματα του ενός από το άλλο. Η τρίτη βελτίωση, θα αφορά την προϋπόθεση για την επιβολή ποινής, να υπάρχει 50% κάλυψη άνω της νόμιμης και το ποσοστό αυτό θα μειωθεί αρκετά μικρότερο γιατί «δεν θέλουμε να χαριστούμε σε κανένα».

Ο κ. Χατζηδάκης, σχετικά και με την διάταξη που υπάρχει στο νομοσχέδιο και αφορά την σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση στην ημερομηνία εφαρμογής. Καθώς θα υπάρξει πρόβλημα με το Ταμείο Ανάκαμψης και ελλοχεύει ο κίνδυνος διακοπής, εν μέρει, αλλά πάντως διακοπής, της χρηματοδότησης της χώρας, αφού το μέτρο αυτό είναι ενταγμένο ως ορόσημο στο ελληνικό πρόγραμμα». Γι’ αυτό και ο υπουργός κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους παρόχους και υπόχρεους «να μην ακούνε φήμες περί παρατάσεως και να κάνουν αυτό που τους αναλογεί , διότι με τις παρατάσεις επί των παρατάσεων, στο τέλος κινδυνεύουμε να μην πετύχουμε τον στόχο. Και ο στόχος δεν είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ή του αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά κυρίως η ομαλή ροή της χρηματοδότησης της χώρας από το Ταμείο Ανάκαμψης». Ο κ. Χατζηδάκης αναγνώρισε πως «το εγχείρημα αυτό είναι τεράστιο και αφορά 400.000 επιχειρήσεις γι’ αυτό άλλωστε και το μέτρο αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό». Η κινητικότητα που υπάρχει αυτές τις τελευταίες εβδομάδες, είπε ο υπουργός «θα πρέπει να ενταθεί. Υπήρξαν τρείς κύκλοι χρηματοδότησης (Voucher), αυτή την εβδομάδα βγαίνει και ο τέταρτος κύκλος, ενώ θα ακολουθήσει και ένας πέμπτος κύκλος». 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ