Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΚ. Σκρέκας: Το νερό δεν ιδιωτικοποιείται- Μειωμένοι λογαριασμοί ρεύματος τον Απρίλιο

Κ. Σκρέκας: Το νερό δεν ιδιωτικοποιείται- Μειωμένοι λογαριασμοί ρεύματος τον Απρίλιο

Στην επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος τον Απρίλιο αλλά και στο νομοσχέδιο σχετικά με το νερό αναφέρθηκε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας.

«Οι λογαριασμοί ρεύματος θα είναι μειωμένοι για τα νοικοκυριά και τον Απρίλιο, καθώς αύριο θα ανακοινωθεί το ποσό της επιδότησης. Από την αρχή της κρίσης στηρίζουμε νοικοκυρά και επιχειρήσεις. Αυτό θα γίνει και τον επόμενο μήνα» υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας.

Σχετικά με το θέμα του νερού ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε «Είμαστε απόλυτοι, το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό και σημείωσε ότι στον νόμο ρητώς αναφέρεται ποιοι είναι οι πάροχοι ύδατος. Όπως είπε στο άρθρο 3 ορίζεται ότι οι πάροχοι ύδατος είναι οι δημόσιοι και δημοτικοί φορείς.

Σχετικά με το ότι ο έλεγχος του νερού περνά στην ΡΑΕ ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι θέλουν μια ανεξάρτητη δημόσια αρχή που θα έχει την εποπτεία και τον έλεγχο του νερού, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα έχει καμία δυνατότητα στην ρύθμιση της τιμής η ΡΑΕ. Μάλιστα, απαντώντας στις αντιδράσεις ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι ακόμα και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είπε ότι δεν τίθεται καμία ιδιωτικοποίηση του νερού.

Σχετικά με τον νόμο είπε ότι έρχεται για να συμπληρώσει την νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας που ρητά ορίζει ότι η εποπτεία του νερού πρέπει να είναι κάτω από δημόσιο έλεγχο.

Το νερό παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο, «αυτό θωρακίζουμε με τον νόμο που ψηφίστηκε», τόνισε ο κ Σκρέτας τονίζοντας ότι «η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αλλάξουμε τις παθογένειες».

Σχετικά με τα προγράμματα επιδοτήσεων του υπουργείου ο κ. Σκρέκας είπε ότι σε μερικές εβδομάδες ξεκινά η επιδότηση για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες, η οποία θα φτάνει έως και το 60%, ενώ ξεκαθάρισε ότι για να πάρει κάποιος την επιδότηση θα πρέπει να παραδώσει τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα που είναι λειτουργικός για να μπορεί να γίνει η αντικατάσταση.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ