Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚ. Μπακογιάννης: Το μεγάλο πρόβλημα της Αθήνας- Τι λέει για το γήπεδο...

Κ. Μπακογιάννης: Το μεγάλο πρόβλημα της Αθήνας- Τι λέει για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Για την Αθήνα και τα έργα του Δήμου μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης υπογραμμίζοντας πως το «θέμα είναι σε πόσες γειτονιές κάνουμε έργα. Η Αθήνα έχει πάνω από 120 γειτονιές. Χθες εγκαινιάσαμε στον Άγιο Παύλο το πρώτο πολιτιστικό κέντρο, μετά από 15 χρόνια. Η καθαριότητα είναι η καλύτερη στην πόλη από ποτέ, γιατί δεν είναι μόνο το άδειασμα του κάδου, αλλά και το πλύσιμο και το σαπούνι».

Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, τις επόμενες ημέρες υπογράφεται σύμβαση για μελέτη αναφορικά με το σύστημα ηλεκτροφωτισμού της πρωτεύουσας, που αφορούν και την αναβάθμιση με led συνολικά 340.000 φωτιστικών στην πόλη, κάτι που όπως είπε θα σημάνει οικονομία της τάξης του 40%, με τους πόρους αυτούς να ενισχύουν άλλες δράσεις του Δήμου.

Το μεγάλο θέμα της πρωτεύουσας

Ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος την Δευτέρα θα έχει συνάντηση με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, λίγες ημέρες μετά από την δημόσια κόντρα τους για την αστυνόμευση στην Αθήνα, τόνισε πως «το μεγάλο θέμα της πρωτεύουσας είναι η ασφάλεια».

«Ζητάμε αυτό που ζητούν οι γειτονιές, να υπάρχουν περισσότεροι αστυνομικοί, να υπάρχουν οι αστυνομικοί της γειτονιάς που θα εμπεδώνουν και το αίσθημα της ασφάλειας», είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος είπε πως πρέπει να ειπωθεί ένα μεγάλο «μπράβο» στους αστυνομικούς που περιπολούν στην Αθήνα, αφού όπως είπε, κάνουν υπεράνθρωπη προσπάθεια, αν αναλογιστεί κάποιος το πόσοι είναι και τα μέσα που διαθέτουν.

Για τον Παναθηναϊκό και την διπλή ανάπλαση

Σχετικά με τα έργα για το γήπεδο του Παναθηναϊκού και την διπλή ανάπλαση, ο Δήμαρχος Αθηναίων είπε πως πριν από λίγες ημέρες υπογράφηκε το σχέδιο με συμφωνία όλων των μερών και ο Δήμος είναι έτοιμος να ξεκινήσει την δημοπράτηση των έργων, ώστε το 2026 να παραδοθεί το έργο.

Σημείωσε πως στον Βοτανικό, θα φτιαχτεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού και εγκαταστάσεις για τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και τις ακαδημίες, τονίζοντας πως συνολικά το έργο αναμένεται «να φέρει επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων στον Βοτανικό».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ