Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚ. Μπακογιάννης: Την ευθύνη για τις διαδηλώσεις να την έχει ο δήμος

Κ. Μπακογιάννης: Την ευθύνη για τις διαδηλώσεις να την έχει ο δήμος

Ως «αδιανόητο» χαρακτήρισε τα όσα συμβαίνουν με τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ζητά να έχει ο δήμος Αθηναίων την ευθύνη για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και κάθε είδους δημόσιες εκδηλώσεις στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Ειδικότερα και όπως σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης «την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα και το βράδυ η Αθήνα ήταν κλειστή, με ανοιχτά μαγαζιά, με τους ανθρώπους να θέλουν να πάνε και να γυρίσουν από τις δουλειές τους κάνοντας έναν αγώνα δρόμου», ενώ την επόμενη ημέρα, «το πρωί της Παρασκευής πάλι κλειστή η πόλη για μια πορεία, το απόγευμα η Πανεπιστημίου πάλι κλειστή για μια άλλη πορεία. Μα δεν γίνεται αυτό. Δεν πάει έτσι», υπογράμμισε.

«Υπάρχει ένας πάρα πολύ σωστός νόμος, ο οποίος πρέπει επιτέλους να εφαρμόζεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Και ταυτόχρονα, αυτό που ζητάμε είναι θεσμικά να απαιτείται πάντοτε και η άδεια του δήμου. Δεν μπορεί να διοργανώνει κάποιος έναν αγώνα ή οτιδήποτε χωρίς να παίρνει την άδεια του δήμου» ακόμα και αν πρόκειται «για μια εξαιρετική πρωτοβουλία, που είναι για καλό σκοπό», πρόσθεσε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ