Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚ. Μητσοτάκης για Ελληνικό: Σήμερα γράφεται ο πρόλογος της νέας εποχής του...

Κ. Μητσοτάκης για Ελληνικό: Σήμερα γράφεται ο πρόλογος της νέας εποχής του παραλιακού μετώπου

«Σήμερα γράφεται ο πρόλογος της νέας εποχής του παραλιακού μετώπου και της Αττικής». Αυτό τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τα επίσημα εγκαίνια της επένδυσης στο Ελληνικό.

Ειδικότερα, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του βασικού μετόχου της Lamda Development Σπύρου Λάτση που λόγω ανωτέρας βίας, όπως ο ίδιος είπε, απηύθυνε διαδικτυακά από την Ελβετία χαιρετισμό, του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρεία Οδυσσέα Αθανασίου, υπουργών, εκπροσώπων της Εκκλησίας, των κομμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης έγιναν τα επίσημα εγκαίνια του Ελληνικού, του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στο χαιρετισμό του πως ξεκινά και τυπικά το κύριο μέρος της ανάπλασης του Ελληνικού, ένα έργο χωρίς προηγούμενο για την πατρίδα μας, όπως τόνισε.

«Πριν από 27 μήνες το χρονοδιάγραμμα τηρείται και οι αλλαγές γύρω μας είναι εμφανείς. Το περίφημο σύνθημα για τις μπουλντόζες του Ελληνικού έχει ακουστεί πολλές φορές, άλλοτε για να κρύψει καθυστερήσεις και εμπόδια και άλλοτε για να ακουστεί η αγωνία για να ξεκινήσει το έργο. Τα λόγια τώρα έγιναν πράξη. Και στο Ελληνικό το είπαμε και το κάναμε. Το εμβληματικό αυτό έργο το πιστέψαμε και το προωθήσαμε από την πρώτη μέρα, ανατρέποντας παρωχημένες νοοτροπίες και αντιλήψεις, ένα κουβάρι που κατάφεραν να ξετυλίξουν τα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών, Πολιτισμού. Τώρα στρεφόμαστε στο μέλλον με το όραμα του Σπύρου Λάτση να παίρνει σάρκα και οστά» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα, τα λόγια έγιναν πράξη και υπάρχει χειροπιαστή πραγματικότητα. «Και στο Ελληνικό, το είπαμε και το κάναμε», τόνισε υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση πίστεψε σε αυτό το έργο από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε το τιμόνι του τόπου λύνοντας τεράστια προβλήματα και ανατρέποντας παρωχημένες νοοτροπίες και βαλτωμένες αντιλήψεις.

Η πρώτη σχετική συζήτηση στη βουλή έγινε το 2007. Αφού πέρασε από σαράντα κύματα, η σύμβαση υπογράφηκε με κυβέρνηση ΝΔ και πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. Και πάλι, ήταν η εποχή που ακούστηκαν πολλά, μέχρι και μετατροπή της περιοχής σε κοινωνικό λαχανόκηπο. Έπρεπε να έρθει το καλοκαίρι του 2019 για να μπει το νερό στο αυλάκι. Και κυλά ερμητικά. Το κυβερνητικό πρόγραμμα θέλει την ανάπτυξη για όλους. Το Ελληνικό που γίνεται με ιδιωτικά κεφάλαια, υπολογίζεται ότι θα εισφέρει πάνω από 14 δισ. στα δημόσια ταμεία, θα δημιουργήσει πάνω από 70.000 θέσεις εργασίας, μιλάμε για ένα τεράστιο έργο. Η πρωτεύουσά μας στρέφεται, επιτέλους, προς τη θάλασσα, μετασχηματίζοντας το παλιό αεροδρόμιο σε τοπόσημο της νέας εποχής: Μόνο το Ελληνικό μπορεί να προσθέσει ένα εκατ. τουρίστες. Πολλοί θα επιλέξουν να ζήσουν σ’ αυτή την έξυπνη και πράσινη πόλη. Δεν διαμορφώνεται απλά το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της ηπείρου μας, αλλά ένα υπόδειγμα αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής, όλα τα αρχαία και νεώτερα μνημεία θα διατηρηθούν στο πάρκο.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε το οικολογικό αποτύπωμα του έργου σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική αισθητική και την ποιότητα ζωής. Όλα αυτά, είπε, δηλώνουν τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του έργου, αλλά και την αντοχή της οικονομίας μας σε ένα ασταθές διεθνές τοπίο. Παρά τα εμπόδια, τα έργα στη χώρα μας προχωρούν. Το μετρό έφτασε στον Πειραιά, οι πολίτες πράγματι δοκιμάζονται, αλλά διαπιστώνουν ότι έχουν την κυβέρνηση δίπλα τους και πως ό,τι είπαμε το κάνουμε. Εύχομαι καλή δουλειά και γρήγορα αποτελέσματα σ’ αυτή τη σπουδαία δουλειά.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ