Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΚύριε Μητσοτάκη, μήπως να υπάρξει... πρόστιμο Βαβέλ;

Κύριε Μητσοτάκη, μήπως να υπάρξει… πρόστιμο Βαβέλ;

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Εάν ήταν πρώτη φορά θα λέγαμε ότι δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα. Εαν δεν ήταν για θέμα της πανδημίας, πάλι θα λέγαμε ότι η πολυφωνία είναι (και) θέμα δημοκρατίας.

Αλλά όταν κατηγορεί η ΝΔ και ορθά τον ΣΥΡΙΖΑ , ότι με δηλώσεις που έχουν κάνει κατά καιρούς διάφορα στελέχη του και σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη ακόμη και ο ίδιος ο Τσίπρας, θολώνουν το μήνυμα του εμβολιασμού, μήπως κάποια στελέχη της και μάλιστα κορυφαία πρέπει να είναι πιο προσεκτικά;

Πόσο μυαλό χρειάζεται για να μην καταλαβαίνουν δύο χρόνια μετά, ότι οι πολλές δηλώσεις όχι μόνο μπερδεύουν τους πολίτες, αλλά τους θυμώνουν κιόλας γιατί νιώθουν ότι κάποιοι τους εξαπατούν;

Δεν θέλω να πιστέψω ότι οι δηλώσεις αυτές, έχουν μικροκομματική προσέγγιση και στόχο έχουν την άγραν ολίγων ψήφων. Να γίνουν δηλαδή κάποιοι αρεστοί στην κομματική τους πελατεία, από την ώρα μάλιστα που θα βγουν στο κυνήγι του σταυρού, και μάλιστα σε βάρος άλλων συναδέλφων τους που τηρούν την κυβερνητική γραμμή.

Δηλαδή δεν μπορεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός να αποφασίζουν ότι το πρόστιμο για όσους άνω των εξήντα θα επιβληθεί από την ερχόμενη Δευτέρα και κορυφαίος Υπουργός να αφήνει υπονοούμενα ότι θα εξετάσουμε την …παράταση εάν δούμε μεγάλη προσέλευση το Σαββατοκύριακο.

Και μάλιστα αυτό να το κάνει ένας Υπουργός που έχει περάσει από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, όπως ο κ. Πέτσας.

Ειλικρινά θέλω να πιστεύω ότι το…πέταξε για να πιέσει κάποιους να τρέξουν να εμβολιαστούν.

Ούτε βέβαια κάποιοι άλλοι Υπουργοί να συνεχίζουν τις διαρροές κρύο-ζέστη με άρση μέτρων, όπως η μουσική στα καταστήματα εστίασης να δίνουν ελπίδα και ύστερα να βάζουν “πάγο”.

Τέτοια περιστατικά πρέπει να σταματήσουν. Όπως διαπίστωσαν στην κυβέρνηση, αυτές οι λάθος κινήσεις δίνουν πάσα στην αντιπολίτευση, η οποία σύσσωμη βγήκε και μίλησε για το…σύνδρομο Βαβέλ στην κυβέρνηση.

Για αυτό και εάν κάποιοι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν την μεγάλη ζημιά που κάνουν στην παράταξη με αυτές τις αστοχίες, καλό θα είναι το Μαξίμου να σκεφθεί να επιβάλλει πρόστιμο στους εκτός γραμμής πολυλογάδες, που το εκθέτουν. Να το ονομάσει μάλιστα τέλος υπέρ Υγείας και να το βάζει στο δημόσιο κορβανά για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ίσως έτσι κάποιοι συνετιστούν και σταματήσουν τα παιχνιδάκια, που μόνο κακό κάνουν σε κάθε επίπεδο. Διότι όσοι είναι στην κυβέρνηση οφείλουν να λένε τα ίδια, τουλάχιστον δημόσια, να μην θολώνουν το μήνυμα σε αυτήν την κρίσιμη φάση, και κυρίως να μην εκθέτουν τους συναδέλφους τους.

Η …Βαβυλωνία, ουδέποτε έκανε καλό σε καμία κυβέρνηση και σε κανένα κόμμα. Ιδίως όταν το διακύβευμα, είναι η υγεία των πολιτών.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ