Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚύπρος: Αύριο η εκλογή νέου ΠτΔ- Παρέμβαση Αναστασιάδη ενόψει β' γύρου προεδρικών...

Κύπρος: Αύριο η εκλογή νέου ΠτΔ- Παρέμβαση Αναστασιάδη ενόψει β’ γύρου προεδρικών εκλογών

Ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα η προεκλογική εκστρατεία και για τους δύο υποψηφίους που διεκδικούν την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη, που αναδείχθηκαν ως οι βασικοί από τον α’ γύρο της περασμένης Κυριακής.

Ο β΄γύρος των προεδρικών εκλογών θεωρείται μια νέα εκλογική μάχη, με τους δύο υποψηφίους να κάνουν αγώνα δρόμου για να κερδίσουν συμμαχίες, εντυπώσεις και σίγουρα να ανεβάσουν τα ποσοστά τους.

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου ΠτΔ της Κύπρου διεξάγεται αύριο.

Δικαίωμα ψήφου έχουν 561. 033 ψηφοφόροι, μεταξύ των οποίων 240 εγκλωβισμένοι και 730 Τουρκοκύπριοι. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 07.:00 και θα κλείσουν στις 18:00, με διάλειμμα μιας ώρας, 12:00-13:00.

Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών Κώστα Κωνσταντίνου, το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί γύρω στις 20:00.

Λίγο μετά τις 22:00, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στο στάδιο “Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία”.

Η δήλωση Αναστασιάδη

«Η ενότητα, συνοχή και αξιοπιστία της παράταξης (σ.σ. του Δημοκρατικού Συναγερμού – ΔΗΣΥ) είναι το ύψιστο καθήκον όλων μας προκειμένου να παραμείνει η χώρα μας σε πορεία σταθερότητας, ανάπτυξης και προοπτικής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο απερχόμενος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ολόκληρη η δήλωση του Ν. Αναστασιάδη:

«Με βαθύτατη θλίψη είμαι υποχρεωμένος να παρέμβω στα όσα τις τελευταίες μέρες καταγράφονται, σαν αποτέλεσμα της εκλογικής αποτυχίας κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών. Μια παρέμβαση, που στόχο έχει τον νηφάλιο προβληματισμό για το που οδηγείται η ιστορική μας παράταξη. Κατά την πολύχρονη παρουσία του Δημοκρατικού Συναγερμού, γνωρίσαμε σημαντικές εκλογικές επιτυχίες αλλά και οδυνηρές ήττες.

Ο ιδρυτής και ιστορικός ηγέτης Γλαύκος Κληρίδης, ουδέποτε εξετράπη και ουδέποτε επέτρεψε, είτε δημόσια είτε στα συλλογικά όργανα του κόμματος, να αποδίδονται απαράδεκτα υπονοούμενα εις βάρος απλών μελών πολύ δε περισσότερο ιστορικών στελεχών του κόμματος.

Μια ηγετική στάση που μας επέτρεπε με ψυχραιμία να διαχειριζόμαστε το κάθε αποτέλεσμα αναγνωρίζοντας τα πραγματικά αίτια της αποτυχίας και ενωμένοι να προχωρούμε ακόμα πιο ισχυροί. Αντιπαρερχόμενος την ενορχηστρωμένη προσπάθεια κάποιων, απαξίωσης των μεγάλων επιτευγμάτων της δεκαετούς διακυβέρνησης και ιδιαιτέρως την χωρίς ηθικούς φραγμούς προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου και με γνώμονα πάντα την διαφύλαξη της ενότητας της ιστορικής μας παράταξης, αλλά και του καλώς νοουμένου συμφέροντος της Κύπρου μας, κάνω έκκληση προς όλους να τερματιστούν αμέσως οι μεταξύ στελεχών αντιπαραθέσεις ώστε συνειδητά να αφεθούν τα μέλη και φίλοι του Δημοκρατικού Συναγερμού να αποφασίσουν ελεύθερα.

Συνειδητά επιλέγω να μην εκφράσω τη δική μου θέση υπέρ ή εναντίον των δύο υποψηφίων, όμως εκείνο που δεν μου επιτρέπεται είναι να αγνοήσω την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου, που μεταξύ άλλων θέτει ως επιδιωκόμενους στόχους μιας δημιουργικής αντιπολίτευσης:

(α) την επανένωση της πατρίδας μας μέσω ενός ξεκάθαρου ευρωπαϊκού και δυτικού προσανατολισμού και τη μη διατάραξη των ισχυρών στρατηγικών συμμαχιών που έχουμε επιτύχει με χώρες της περιοχής και τις ΗΠΑ.

(β) τη διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και σταθερότητας, προκειμένου να αποφύγουμε φαινόμενα που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία.

(γ) την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Καταλήγοντας θέλω να επαναλάβω πως η ενότητα, συνοχή και αξιοπιστία της παράταξης είναι το ύψιστο καθήκον όλων μας προκειμένου να παραμείνει η χώρα μας σε πορεία σταθερότητας, ανάπτυξης και προοπτικής».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ