Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚυρ. Πιερρακάκης: Δυσπρόσιτα όλα τα σχολεία των περιοχών του Κουλούκωνα και του...

Κυρ. Πιερρακάκης: Δυσπρόσιτα όλα τα σχολεία των περιοχών του Κουλούκωνα και του Αγ. Μάμαντος στον Μυλοπόταμο

Δυσπρόσιτα χαρακτηρίζονται όλα τα σχολεία των περιοχών του Κουλούκωνα και του Αγίου Μάμαντος στο, Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον δήμο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη. Τον κ. Πιερρακάκη συνόδευσαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης, καθώς και η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες ευρωεκλογές Ελεωνόρα Μελέτη.

Ο υπουργός ανακοίνωσε στον δήμαρχο, Γεώργιο Κλάδο, ότι το υπουργείο Παιδείας εγκρίνει το αίτημα που είχε κατατεθεί μέσω σχετικού υπομνήματος για τον χαρακτηρισμό όλων των σχολείων των περιοχών του Κουλούκωνα και του Αγίου Μάμαντος ως δυσπρόσιτων. Αυτή η σημαντική απόφαση αναμένεται να αντιμετωπίσει το χρόνιο και έντονο πρόβλημα της μαθητικής διαρροής στην ευρύτερη ορεινή περιοχή του Μυλοποτάμου σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή.

«Η απόφαση για τον χαρακτηρισμό των σχολείων αυτών ως δυσπρόσιτα είναι ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις απομακρυσμένες περιοχές. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τη δημόσια εκπαίδευση και να μεριμνά για τις ανάγκες όλων των μαθητών, ανεξαρτήτως γεωγραφικής θέσης», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε ότι «η στήριξη των σχολείων σε δυσπρόσιτες περιοχές αποτελεί άμεση προτεραιότητα. Στόχος είναι η βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης, η παροχή ίσων ευκαιριών για όλους τους μαθητές και η μείωση της διαρροής μαθητών από το σχολείο».

Από την πλευρά του, ο κ. Κλάδος εξέφρασε δημόσια ευχαριστίες προς τον υπουργό Παιδείας για την άμεση θετική ανταπόκριση στα αιτήματα του δήμου που για χρόνια παρέμεναν άλυτα, επισημαίνοντας πως ο χαρακτηρισμός των σχολείων ως δυσπρόσιτων θα λύσει πολλά προβλήματα, καθώς λόγω της υψηλής μοριοδότησης που θα λαμβάνουν οι καθηγητές τα σχολεία θα στελεχώνονται εγκαίρως χωρίς καθυστερήσεις. Επίσης, ευχαρίστησε τον κ. Κεφαλογιάννη για το συνεχές ενδιαφέρον και την αδιάκοπη υποστήριξη που επιδεικνύει στα ζητήματα του Δήμου Μυλοποτάμου. Τόνισε, δε, ότι κάθε φορά που ο υφυπουργός καλείται να συνδράμει, ανταποκρίνεται με ουσιαστικό τρόπο, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι στέκεται πάντα στο πλευρό των συμπολιτών του.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ