Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Κορωνοϊός: Γιατί δεν έχουν νόημα πλέον τα αυστηρά μέτρα;

Κορωνοϊός: Γιατί δεν έχουν νόημα πλέον τα αυστηρά μέτρα;

«Αυτή τη στιγμή επικρατεί η Όμικρον η οποία πρακτικά είναι ένα μικρό κρυολόγημα, δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να μην κολλήσουμε όλοι από την Όμικρον. Και αν βλέπουμε τέτοια μεγάλη διασπορά της Όμικρον και πολύ μικρή πίεση του υγειονομικού συστήματος, αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να την ανεχθούμε έστω περνώντας 2-3 μέρες με πυρετό ή με κάποια ήπια συμπτώματα όπως αυτά του κοινού κρυολογήματος ή της γρίπης».

Αυτό σχολίασε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο Καθηγητής Παθολογίας – Κλινικής Φαρμακολογίας, Αναστάσιος Σπαντιδέας.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι πολλοί επιβάτες δεν φορούν πλέον μάσκες στα Μέσα Μεταφοράς, αντέτεινε ότι μετά από 2,5 χρόνια περιορισμών υπάρχει κούραση και «από την άλλη πλευρά βλέπουμε ότι και με τα αυστηρά μέτρα που παίρναμε ακόμα περισσότερα κρούσματα είχαμε».

Επανέλαβε την ισχυρή σύσταση, τουλάχιστον μέσα σε χώρους πολύ κλειστούς και έντονης παρουσίας ανθρώπων, να φοράμε μάσκες, δηλαδή σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, νοσοκομεία και γηροκομεία. «Όμως τώρα μέσα στα σούπερ μάρκετ ή στα καταστήματα δεν έχει νόημα να φοράμε μάσκα. Δεν υπάρχει τέτοια αναγκαιότητα για πολύ αυστηρά μέτρα, γιατί παρά το γεγονός ότι η Όμικρον είναι σε φοβερή έξαρση, οι επιπτώσεις είναι πολύ ήπιες», υποστήριξε. «Σταθμίζοντας κανείς τα υπέρ και τα κατά καταλήγει στο συμπέρασμα ας περάσουμε ένα κοινό κρυολόγημα κι ας απαλλαγούμε τουλάχιστον από τον βραχνά των περιορισμών», είπε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να φοράει μάσκα ακόμη και όταν δεν θα είναι υποχρεωτική, καθώς η χρήση της «εξαφάνισε» τον περασμένο χειμώνα τη γρίπη και τα κοινά κρυολογήματα.