Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΚΝΕ: Απειλή για το Διεθνές Εμπόριο και την Ασφάλεια οι πρόσφατες επιθέσεις...

ΚΝΕ: Απειλή για το Διεθνές Εμπόριο και την Ασφάλεια οι πρόσφατες επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, εκφράζει βαθιά ανησυχία σχετικά με τις πρόσφατες επιθέσεις, από παραστρατιωτικές δυνάμεις στην Υεμένη, σε εμπορικά πλοία που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν. Αυτά τα περιστατικά θέτουν σε κίνδυνο τη διεθνή ναυτιλία και την ασφάλεια στη θάλασσα και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τους ναυτιλιακούς κανονισμούς. 

Το Επιμελητήριο, στηρίζει το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο στο κάλεσμά του να σταματήσουν άμεσα οι επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν που βάζουν σε κίνδυνο αθώους ναυτικούς. Οι επιπτώσεις στην ασφάλεια και την ευημερία των ναυτικών σε αυτά τα πλοία, ενώ είναι στην υπηρεσία του παγκόσμιου εμπορίου, δεν πρέπει να υποτιμούνται. 

Ενώ η Ναυτιλιακή Βιομηχανία λαμβάνει όλα τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας για την προστασία των πλοίων και των ναυτικών που διέρχονται από αυτά τα ύδατα, η καλά ανεπτυγμένη διεθνής πολιτική θαλάσσιας ασφάλειας στην περιοχή θα πρέπει να συνεχίσει να ενισχύεται και τα κράτη με επιρροή στην περιοχή πρέπει να διασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των πλοίων και των πληρωμάτων τους.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ