Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚλήρωση Euro: Η Ελλάδα με Πορτογαλία, Τουρκία και Τσεχία!

Κλήρωση Euro: Η Ελλάδα με Πορτογαλία, Τουρκία και Τσεχία!

Η εθνική μας ομάδα δικαιολογημένα ονειρεύεται την επιστροφή της στην κορυφαία διοργάνωση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και από σήμερα (2/12) γνωρίζει ποιοι θα είναι οι αντίπαλοί της στον όμιλο, δηλαδή στην πρώτη φάση του επόμενου Euro, εφόσον καταφέρει να προκριθεί σε αυτήν.

Οι έλληνες διεθνείς λοιπόν θα κληθούν να αναμετρηθούν στον 6o όμιλο του Euro 2024 με Τουρκία, Πορτογαλία και Τσεχία! Θα βρουν έτσι μπροστά τους την Πορτογαλία, 20 χρόνια μετά τον ελληνικό θρίαμβο…

Οι Όμιλοι

1ος όμιλος: Γερμανία, Ουγγαρία, Σκωτία, Ελβετία.
2ος όμιλος: Ισπανία, Αλβανία, Κροατία, Ιταλία.
3ος όμιλος: Αγγλία, Δανία, Σλοβενία, Σερβία.
4ος όμιλος: Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, playoffs winner A.
5ος όμιλος: Βέλγιο, Ρουμανία, Σλοβακία, playoffs winner Β.
6ος όμιλος: Πορτογαλία, Τουρκία, Τσεχία, playoffs winner C (σσ. το μονοπάτι της Ελλάδας).

Η 17η διοργάνωση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, που θα γίνει στα γήπεδα της Γερμανίας από 14/6 έως και 14/7 (22.00 ο τελικός στο Βερολίνο), αναμένεται με παγκόσμιο ενδιαφέρον και μετά το τελευταίο χορταστικό Μουντιάλ που έγινε στο Κατάρ και οι εθνικές ομάδες της Ευρώπης είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, παρά την τελική επικράτηση της Αργεντινής.

Η σημερινή (2/12) κλήρωση πραγματοποιήθηκε στο γερμανικό βορά, στην αίθουσα συναυλιών Elbphilharmonie στο Αμβούργο, με οικοδεσπότες το γνωστό δημοσιογράφο του αθλητικού ρεπορτάζ Πέδρο Πίντο και την τηλεοπτική παρουσιάστρια στη Γερμανία Έστερ Ζέντλατσεκ. Επίσης παρόντες 11 θρυλικοί παίκτες στο ρόλο εκπροσώπου της κάθε χώρας που έχει κατακτήσει Euro.

Ο Άγγελος Χαριστέας ήταν εκεί για λογαριασμό της χώρας μας.

Η Γερμανία, που φιλοξενεί το τουρνουά, προκρίθηκε αυτόματα. Οι άλλες 20 ομάδες αφού κατέκτησαν τις δύο πρώτες σε κάθε έναν από τους δέκα ομίλους των ευρωπαϊκών προκριματικών.

Η εθνική μας ομάδα, μαζί με ακόμα 11, θα διεκδικήσει τη δεύτερη ευκαιρία το Μάρτιο. Από αυτές τις 12 θα προκριθούν τρεις, για να σχηματιστεί η τελική φάση με 24 εθνικές ομάδες.

Για να εξασφαλίσει την παρουσία της στο Euro 2024 η Ελλάδα θα πρέπει να νικήσει το Καζακστάν στον ημιτελικό των play offs του Nations League, εντός έδρας, στις 21 Μαρτίου και πέντε ημέρες αργότερα, στις 23 Μαρτίου, μία εκ των Γεωργία ή Λουξεμβούργο, σε αγώνα που θα γίνει στην έδρα μίας εκ των δύο.

Το Αμβούργο είναι μία από τις δέκα πόλεις του Euro 2024 και θα διοργανώσει τέσσερις αγώνες ομίλων και έναν προημιτελικό. Ο τελικός της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί (14/07) στο Βερολίνο, στο Olympiastadion, το οποίο φιλοξένησε και τον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2006.

Η οικοδέσποινα Γερμανία, θα αγωνιστεί στο εναρκτήριο παιχνίδι στην Allianz Arena του Μονάχου την Παρασκευή 14 Ιουνίου. Οι άλλες γερμανικές πόλεις που θα φιλοξενήσουν αγώνες είναι: Κολωνία, Ντόρτμουντ, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Γκελζενκίρχεν, Λειψία, Στουτγκάρδη.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ