Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΚηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι γαλαζοαίματοι και το μίνι τελετουργικό

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι γαλαζοαίματοι και το μίνι τελετουργικό

Μπορεί το λαϊκό προσκύνημα για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο να μην προβλέπεται, ωστόσο, η σορός του θα εκτεθεί σε «μίνι» λαϊκό προσκύνημα, από τις 06:00 έως τις 10:00 της Δευτέρας στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη, πριν την εξόδιο ακολουθία.

Ήδη έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς και τα μέλη των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης, με τα οποία συνδέονται, με προσωπικά τηλεφωνήματα, προκειμένου να προετοιμάσουν την επίσκεψή τους στην Αθήνα.

Ισπανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο βασιλιάς Φελίππε, η βασίλισσα Λετίθια αλλά και ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος θα έρθουν στην Αθήνα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Το ισπανικό παλάτι επιβεβαίωσε ότι ο βασιλιάς Φελίπε και η Λετίθια θα παραστούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου, θείου του Ισπανού μονάρχη, αδελφού της μητέρας του Σοφίας.

Στην κηδεία το «παρών» θα δώσει και ο Χουάν Κάρλος, επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει στο Αμπου Ντάμπι.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, αναμένονται εκπρόσωποι των βασιλικών οίκων της Ισπανίας, της Δανίας, της Μεγάλης Βρετανίας και του Λουξεμβούργου, χωρίς να αποκλείεται να παραστούν και εκπρόσωποι και άλλων ευρωπαϊκών βασιλικών οικογενειών.

Στην κηδεία θα παραστούν μέλη της δανέζικης βασιλικής οικογένειας, με την οποία υπάρχουν στενοί δεσμοί συγγένειας.

Σύμφωνα με δανέζικα ΜΜΕ, στην Αθήνα θα έρθουν η βασίλισσα της Δανίας Μαργκρέτε, αδελφή της Αννας-Μαρίας, και η αδελφή τους πριγκίπισσα Ματθίλδη. Θα παραστεί επίσης και ο διάδοχος, πρίγκιπας Φρέντερικ.

Η βρετανική βασιλική οικογένεια έχει ήδη ενημερώσει ότι θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία αλλά είναι άγνωστο από ποιον. Θεωρείται, πάντως, σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα παραστεί ο βασιλιάς Κάρολος.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ