Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΚερδοφόρο τρίμηνο για την Castor Maritime

Κερδοφόρο τρίμηνο για την Castor Maritime

Κερδοφόρο ήταν το τρίτο τρίμηνο, αλλά και το εννεάμηνο του έτους για την Castor Maritime, συμφερόντων Πέτρου Παναγιωτίδη.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή γνωστοποίησε, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, κέρδη ύψους 15,5 εκατ. δολαρίων, έναντι ζημιών 0,6 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Παράλληλα, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 43,3 εκατ., σε σύγκριση με τα 2,8 εκατ. δολάρια το 2020.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του εν λόγω τριμήνου η Castor παρέλαβε τέσσερα πλοία, ενός Kamsarmax και τριών Panamax bulk carriers. Μετά τις νέες παραλαβές πλοίων, η ναυτιλιακή εταιρεία διαθέτει έναν διαφοροποιημένο στόλο 27 πλοίων (19 bulk carriers & 8 tankers) συνολικής χωρητικότητας 2.3 εκατομμυρίων dwt, έχοντας υπερτετραπλασιάσει τον αριθμό των πλοίων που κατέχει από τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Όσον αφορά το εννεάμηνο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 23,1 εκατ. δολάρια έναντι ζημιών ύψους 1 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2020, ενώ παράλληλα τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 72,0 εκατ. δολάρια, έναντι περσινών 8,1 εκατ. δολαρίων.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Castor Maritime, Πέτρος Παναγιωτίδης ανέφερε:

«Ολοκληρώσαμε όλες τις εξαγορές που είχαμε ανακοινώσει από τις αρχές του 2021 και είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα του ισολογισμού μας. Οι ταμειακές ροές το τρίτο τρίμηνο ήταν ισχυρές και καταφέραμε να ναυλώσουμε ορισμένα από τα πλοία μας σε ελκυστικές τιμές. Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε συνεχώς ευκαιρίες στον ναυτιλιακό χώρο εκμεταλλευόμενοι την ισχυρή κεφαλαιακή μας θέση».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ