Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΚερδοφόρο εξάμηνο για την Dynagas LNG Partners LP του Γ. Προκοπίου

Κερδοφόρο εξάμηνο για την Dynagas LNG Partners LP του Γ. Προκοπίου

Κέρδη 24 εκατ. δολάρια και κέρδη ανά μετοχή 0,50 δολάρια κατέγραψε για το πρώτο εξάμηνο του έτους η Dynagas LNG Partners LP, συμφερόντων Γιώργου Προκοπίου.

Παράλληλα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του έτους 14,43 εκατ. δολάρια και κέρδη ανά μετοχή 0,31 δολάρια.

Σύμφωνα με την εταιρεία, και τα έξι πλοία LNG του στόλου της λειτουργούν με τις αντίστοιχες μακροπρόθεσμες ναυλώσεις τους με διεθνείς εταιρείες φυσικού αερίου με μέση υπολειπόμενη διάρκεια σύμβασης περίπου 7,4 έτη.

«Η στρατηγική της εταιρείας να χρησιμοποιεί τα πλοία σε πολυετείς ναυλώσεις με διεθνείς εταιρείες ενέργειας, υπέγραψε συμβάσεις για νέες μακροπρόθεσμες συμφωνίες χρονοναύλωσης για την Clean Energy και την Arctic Aurora με τη Rio Grande LNG, LLC, θυγατρική της NextDecade Corporation για περίοδο περίπου 2 ετών και 7 ετών, αντίστοιχα.

Αυτές οι ναυλώσεις αύξησαν το εκτιμώμενο συμβατικό ανεκτέλεστο έσοδο, το οποίο υπολογίζεται σε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια από τις 14 Σεπτεμβρίου 2023. Ο στόλος της εταιρείας θα είναι πλέον πλήρως απασχολημένος μέχρι το τέλος του 2027», όπως σημειώνεται.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ