Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΚαταδίωξη στο Πέραμα: Τι αναφέρουν στην κατάθεσή τους οι αστυνομικοί

Καταδίωξη στο Πέραμα: Τι αναφέρουν στην κατάθεσή τους οι αστυνομικοί

«Έκανε όπισθεν και κινήθηκε προς το μέρος μας για να μας εμβολίσει. Αν και είχε τη δυνατότητα να κινηθεί επί της οδού Φρίξου και να διαφύγει, δεν το έκανε. Αντίθετα, προσπάθησε να μας χτυπήσει. Όταν έκανε όπισθεν, ο συνοδηγός μου πήδηξε από τη μηχανή και εγώ προσπάθησα να κάνω κάποια βήματα προς τα πίσω για να αποφύγω τη σύγκρουση αλλά δεν τα κατάφερα. Χτύπησε τη μηχανή που οδηγούσα, με έριξε στο οδόστρωμα και η μηχανή έπεσε πάνω μου και με πλάκωσε. Το όχημα συνέχισε να έρχεται προς τα πάνω μου με σκοπό να με εξουδετερώσει αλλά ευτυχώς ο συνοδηγός μου σύρθηκε και πρόλαβε να με τραβήξει λίγο πριν με χτυπήσει το αμάξι. Στη συνέχεια το όχημα συνέχισε την πορεία του προς τα πίσω και χτύπησε τη μηχανή του Τ., ο οποίος μόλις είχε πηδήξει απ’ αυτήν και αφού παρέσυρε για λίγο τον οδηγό του, τον Μ., πρόλαβε αυτός και πήδηξε από τη μηχανή για να σωθεί. Στη συνέχεια το λευκό όχημα, συνεχίζοντας την πορεία του προς τα πίσω παρέσυρε την τρίτη κατά σειρά μηχανή. Χτύπησε τον Κ., ο οποίος έπεσε στο οδόστρωμα και κύλησε στον δρόμο προς τα κάτω».

Αυτά αναφέρονται στις καταθέσεις των αστυνομικών για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 20χρονου και τον τραυματισμό οκτώ ανθρώπων. Όπως υποστήριξαν, πυροβόλησαν τα λάστιχα και τον κινητήρα για να ακινητοποιήσουν το όχημα, ενώ ισχυρίστηκαν ότι δεν σημάδευαν τους καταδιωκόμενους.

Η κατάθεση του ιατροδικαστή που διενήργησε αυτοψία

Ο ιατροδικαστής κ. Ηλίας Μπογιόκας ο οποίος διενήργησε αυτοψία στο πτώμα του εικοσάχρονου Ρομά, στην κατάθεση που έδωσε στο Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, τονίζει τα εξής:

«Κατόπιν παραγγελίας της υπηρεσίας σας, μετέβη σήμερα και περίπου 1:30 ώρα στην οδό Ελπίδος 38 στο Πέραμα όπου είχε λάβει χώρα ένοπλη συμπλοκή. Κατά την αυτοψία που διενήργησα διέκρινα πτώμα ανδρός πεσμένο στην άσφαλτο και θανόντα όπου έφερε τρεις πύλες εισόδου, από βολίδες πυροβόλου όπλου, στην οπίσθια πλευρά του θώρακός εκ των οποίων η μία ήταν διαμπερής. Δεν παρατήρησα άλλες κακώσεις. Ενδελεχής έλεγχος των κακώσεων και της αιτίας θανάτου θα γίνει την προσεχή Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της νεκροτομής. Κατόπιν εξήτασα έναν ακόμη άνδρα που επισκέφτηκα στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιώς όπου και νοσηλεύεται. Είχε υποστεί χειρουργική επέμβαση διότι έφερε τραύμα στην κοιλιά με τρώση κυρίως σπληνός και ήπατος. Εν συνεχεία μετέβην στην έδρα της υπηρεσίας σας όπου εξήτασα τους αστυνομικούς». Όπως απεφάνθη, οι αστυνομικοί παρουσίαζαν εκχυμώσεις και μυαλγίες από την πτώση στο έδαφος και τον τραυματισμό τους.

Αλ. Κούγιας: Οι 3 διαπιστώσεις μετά τη μελέτη της δικογραφίας

Για τρεις διαπιστώσεις μετά τη μελέτη της δικογραφίας για την υπόθεση των επτά αστυνομικών που συνεχίζουν να κρατούνται στη ΓΑΔΑ για την ανθρωποκτονία εις βάρος νεαρού Ρομά στο Πέραμα, έκανε λόγο σε χθεσινή του ανακοίνωσή, το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια που έχει αναλάβει την υπεράσπιση των αστυνομικών. Αναύτικά:

“Ως γνωστόν, το δικηγορικό μας γραφείο δια του επικεφαλής μας κου Αλεξίου Κούγια έχει αναλάβει την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών που κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία εις βάρος του νεαρού Ρομά στο Πέραμα και την απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του συνεπιβάτη του, ο οποίος ευτυχώς διεσώθη.

Μετά τη μελέτη της δικογραφίας θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τρεις διαπιστώσεις μας, τις οποίες δεν είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε πριν λάβουμε αντίγραφα της δικογραφίας:

Η πρώτη διαπίστωση είναι ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και ήδη είναι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των επτά αστυνομικών οι δύο επιζήσαντες της τραγωδίας και εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται φρουρούμενος και ο άλλος διαφεύγει της σύλληψης και δεν έχει ακόμη είτε συλληφθεί είτε παραδοθεί και καταζητείται, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για αυτή την συμπεριφορά, αφού είναι σίγουρο ότι διαφεύγει γιατί θέλει να αποφύγει να δώσει απαντήσεις σε εύλογες ερωτήσεις για την παράνομη συμπεριφορά του.

Αυτή η διαπίστωση νομικά έχει τεράστιο ενδιαφέρον, αφού δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις της νομίμου αμύνης των εντολέων μας για τις πράξεις των αποπείρων ανθρωποκτονίας εις βάρος τους δημιουργώντας έτσι όλο το νομικό υπόβαθρο για να αναγνωριστεί ότι ό,τι έπραξαν έγινε υπό τις νομικές προϋποθέσεις της αμύνης.

Η δεύτερη διαπίστωση είναι ότι εκ παραδρομής ή εκ προθέσεως, μάλλον για πολιτικούς λόγους, κάποιοι παραπλάνησαν τους δημοσιογράφους περί του ότι δήθεν υπήρξε επικοινωνία με τους εντολείς μας με το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., όπου δήθεν τους εδίδετο η εντολή να μην συνεχίσουν την καταδίωξη.

Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ και η αλήθεια είναι η εξής: πράγματι υπήρξε τέτοια εντολή σε άλλη ομάδα μοτοσικλετιστών της ΔΙ.ΑΣ. και δεν αφεώρα την ομάδα των εντολέων μας, οι οποίοι ανήκουν στην «Ομάδα Χαϊδαρίου», αλλά σε άλλη ομάδα που είναι η «Ομάδα Καμινίων».

Τρίτον, θέλουμε να ενημερώσουμε τα ΜΜΕ ότι όλα τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδος της ΔΙ.ΑΣ. δεν επελέγησαν στην ΕΛ.ΑΣ. την τελευταία τριετία, αλλά όλοι υπηρετούν και υπηρετούσαν σε διάφορες θέσεις πριν τη ΔΙ.ΑΣ. πολύ περισσότερα χρόνια και ήσαν όλοι έμπειροι αστυνομικοί με εξαιρετικό παρελθόν για την συμπεριφορά τους στην αστυνομία και σε όσες υπηρεσίες υπηρετήσαν.

Αυτές οι διευκρινήσεις κατά την κρίση του κ. Αλέξιου Κούγια και των συνεργατών του γραφείου μας είναι απαραίτητες για την ολοκληρωμένη εικόνα που πρέπει να έχουν τα ΜΜΕ για αυτή την τραγωδία όπου έχασε την ζωή του δυστυχώς ένας συνάνθρωπος μας”.


spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ