Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΚΛΙΜΑΚακοκαιρία “Elias”:Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Βόλο – Σε Εύβοια, Φθιώτιδα, Φωκίδα μεγάλα προβλήματα...

Κακοκαιρία “Elias”:Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Βόλο – Σε Εύβοια, Φθιώτιδα, Φωκίδα μεγάλα προβλήματα — 

Η κακοκαιρία Elias χτύπησε με δριμύτητα ξανά Βόρεια Εύβοια, Φθιώτιδα και Μαγνησία με τα σοβαρότερα προβλήματα να σημειώνονται στη βόρεια Εύβοια αλλά και στο Βόλο που έχει πλημμυρίσει ξανά και έχει αφήσει αρκετές περιοχές χωρίς ρεύμα, ενώ υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις σε εξέλιξη για απεγκλωβισμούς πολιτών. Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει και πάλι ο μεγάλος όγκος νερού που έχει πλήξει την πόλη και τα περίχωρα του Βόλου.

Στο κέντρο της πόλης έχει «σπάσει» ο χείμαρρος Κραυσίδωνας και έχουν πλημμυρίσει δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις.

Το νερό παρασύρει αυτοκίνητα και εισβάλλει σε ισόγειες κατοικίες. Ταυτόχρονα σε πολλές γειτονιές που οι κάτοικοι βλέπουν απειλητικά τα νερά του ποταμού, δεν υπάρχει ρεύμα.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να μπουν στην πόλη του Βόλου και την Αγριά με μπουλντόζες και έχουν επιστρατευτεί οι πεζοναύτες με βάρκες.

Τα σχολεία ανακοινώθηκε πως θα είναι κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, αγωνιούν οι κάτοικοι στα χωριά της Φθιώτιδας για τα νερά του Σπερχειού.

Στο Μαντούδι Εύβοιας χείμαρροι υπερχείλισαν με τους κατοίκους να λαμβάνουν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, ενώ στις Ροβιές οι χείμαρροι μπήκαν μέσα στο χωριό παρασέρνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Μηνήματα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι σήμερα και στον Βόλο (όπου σε αρκετές περιοχές δεν έχουν ρεύμα) για απαγόρευση της κυκλοφορίας, στη Φθιώτιδα για εκκένωση των περιοχών Πετρίλια και Σοφιάδα, στο Σωτήριο Λάρισας για απομάκρυνση των κατοίκων προς Λάρισα και στο Αρμένι προειδοποιώντας τους για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ