Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΚίνα: Οι τιμές των κατοικιών συνέχισαν τον Ιανουάριο την καθοδική τους πορεία

Κίνα: Οι τιμές των κατοικιών συνέχισαν τον Ιανουάριο την καθοδική τους πορεία

Οι μεγάλες κινεζικές πόλεις ανέφεραν μείωση των τιμών των κατοικιών τον Ιανουάριο, η οποία όμως είναι μικρότερη σε σχέση με προηγούμενους μήνες, έδειξαν σήμερα τα επίσημα στοιχεία.

Το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής ανέφερε ότι σε 56 από τις 70 μεγάλου και μεσαίου μεγέθους πόλεις οι τιμές των νέων κατοικιών μειώθηκαν σε μηνιαία βάση, δηλαδή σε λιγότερες από τις 62 που οι τιμές τους είχαν μειωθεί το Δεκέμβριο 2023. Επιπλέον 68 τέτοιες πόλεις κατέγραψαν μειώσεις των τιμών των παλαιότερων κατοικιών, σε σύγκριση με 70 τον προηγούμενο μήνα.

Στις τέσσερις μεγαλύτερες πόλεις, το Πεκίνο, τη Σανγκάη, την Γκουανγκτζόου (Καντόνα) και τη Σεντζέν, οι τιμές των νέων κατοικιών μειώθηκαν κατά 0,3% τον Ιανουάριο, με το ρυθμό της μείωσης να υπολείπεται κατά 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Στο μεταξύ, ο ρυθμός της μείωσης των τιμών των παλαιότερων κατοικιών μειώθηκε στο 1% κατά την ίδια περίοδο.

Οι τιμές των κατοικιών στις 31 πόλεις δεύτερου μεγέθους και στις 35 τρίτου μεγέθους μειώθηκαν επίσης εν γένει τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. 

Σε ετήσια βάση, οι τιμές τόσο των νέων όσο και των παλαιότερων κατοικιών στις κινεζικές πόλεις συνέχισε τον Ιανουάριο την καθοδική πορεία.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ