Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΚίνα-ΕΕ: Απαραίτητη είναι η διμερής συνεργασία για επίτευξη των παγκόσμιων στόχων για...

Κίνα-ΕΕ: Απαραίτητη είναι η διμερής συνεργασία για επίτευξη των παγκόσμιων στόχων για το κλίμα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποφύγει τις εμπορικές τριβές με την Κίνα, ενώ είναι απαραίτητο για τις δύο πλευρές να επιδιώξουν τη σύγκλιση σε μία νέα ενεργειακή συνεργασία, σύμφωνα με κύκλους της γερμανικής βιομηχανίας, αλλά κι αναλυτές που επικαλούνται τις επενδυτικές ευκαιρίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων της αγοράς, αλλά και τους στόχους για το κλίμα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η συνεργασία μεταξύ της Κίνας και της Γερμανίας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας για τον πράσινο μετασχηματισμό και την έξυπνη συνδεσιμότητα είναι αποφασιστικής σημασίας, δήλωσε η Χίλντεγκαρντ Μιούλερ πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης για την Αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Μιούλερ, ενθαρρύνει τις δύο πλευρές να συνεχίσουν να είναι συνεργάτες καθοριστικής σημασίας στην επίτευξη των στόχων για το κλίμα.

“Πιστεύω ότι οι δύο αγορές θα πρέπει να διασυνδέονται στενά”, πρόσθεσε η ίδια, τονίζοντας ότι οι κινεζικές εταιρίες είναι ευπρόσδεκτες στη Γερμανία.

Αναφορικά με τη γερμανική πλευρά, οι αυτοκινητοβιομηχανίες της, ενδιαφέρονται όχι μόνο για εξαγωγές, αλλά και για την παραγωγή οχημάτων στην Κίνα, σύμφωνα με την Μιούλερ.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ