Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΙ. Μασούτης: Η ΚΕΕΕ μεταφέρει στην κυβέρνηση τα ζητήματα που θέτει η...

Ι. Μασούτης: Η ΚΕΕΕ μεταφέρει στην κυβέρνηση τα ζητήματα που θέτει η επιχειρηματικότητα προς επίλυση

   Το παράδειγμα της SEREXPO μπορούν να ακολουθήσουν κι άλλες πόλεις, καθώς συνδυάζονται οι επιχειρηματικές δραστηριότητες, το εμπόριο και η ψυχαγωγία.

   Αυτό σημείωσε στην συνεδρίαση της διευρυμένης διοικητικής επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Σέρρες και στο πλαίσιο της έκθεσης, ο πρόεδρός της Ιωάννης Μασούτης.

   Οι ομιλητές, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΚΕΕΕ, εξήραν τις προσπάθειες της διοίκησης του επιμελητηρίου Σερρών για την ανάδειξη του Επιχειρηματικού Κέντρου SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ» σε κέντρο πρότυπο για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και σε πόλο έλξης επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

   Ο κ. Μασούτης γενικότερα, στην ομιλία του σημείωσε: «Συζητάμε όλα τα θέματα που απασχολούν τον τόπο και θα μεταφέρουμε στην κυβέρνηση τα ζητήματα προς επίλυση».

   Στην υποστήριξη αμιγώς γυναικείων ομάδων επιχειρηματιών που μπορούν να αποσπάσουν βραβεία, αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου. 

   Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Αθανάσιος Μαλλιαράς, είπε ότι στόχος είναι η ανακαίνιση όλων των υποδομών στην περιοχή, ώστε να φιλοξενούν την επιχειρηματική κοινότητα των Βαλκανίων. Την ανοιχτή συνεδρίαση διεύθυνε ο γενικός γραμματέας της ΚΕΕΕ, Παναγιώτης Αγνιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι η ΚΕΕΕ είναι δίπλα στις επιχειρήσεις του Επιμελητηρίου Σερρών.

   «Τα επιμελητήρια συνεχίζουν να στηρίζουν την επιχειρηματικότητα. Αλλάζουν την παροχή υπηρεσιών την τελευταία 20ετία. Η ΚΕΕΕ, με συναντήσεις με αρμόδιους υπουργούς, πετυχαίνει πολλά ζητήματα που απασχολούν το επιχειρείν» δήλωσε ο Α’ αντιπρόεδρος, Ιορδάνης Τσώτσος και συμπλήρωσε ότι τα 250 στρέμματα που κατάφερε να αξιοποιήσει το Επιμελητήριο Σερρών είναι παράδειγμα για κάθε πόλη σε κάθε νομό. «Ανοίγει πόρτα και για άλλες περιοχές. Πρέπει να ανοίξει η Πολιτεία τα αυτιά της και να παραχωρήσει τους χώρους στην επιχειρηματική κοινότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

   «Χρειάζονται κοινές πολιτικές στις υποδομές και στην ανάπτυξη από τα επιμελητήρια» τόνισε ο υπεύθυνος Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων, Στέφανος Γεωργιάδης, και αναφέρθηκε στη δράση και το φεστιβάλ γαστρονομίας της Δράμας που είναι αφιερωμένο στους πληγέντες της Θεσσαλίας και του Έβρου. Μέρος από τα έσοδα θα διατεθούν σε αυτές τις περιοχές.

   «Τα όσα βιώνουμε στην Θεσσαλία είναι δύσκολα. Σε αυτή τη συγκυρία, το μόνο αισιόδοξο είναι ότι υπάρχει αλληλεγγύη από τον επιχειρηματικό κόσμο. Πέρασε η μπόρα αλλά οι πληγές τώρα φαίνονται στις επιχειρήσεις μας. Θα το παλέψουμε και θα το καταφέρουμε» δήλωσε ο οικονομικός επόπτης της ΚΕΕΕ, Βασίλης Γιαγιάκος.

   «Δύσκολη εποχή για εκθέσεις αλλά η SEREXPO απευθύνεται στην κοινωνία, σίγουρα βοηθάει την επιχειρηματικότητα και αποτελεί παράδειγμα για τα υπόλοιπα επιμελητήρια» ανέφερε από την πλευρά του, ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, Εμμανουήλ Αλιφιεράκης.

   Τις ευχαριστίες του για όλα τα επιμελητήρια της χώρας για την ανταπόκρισή τους στην έκκληση για εμφιαλωμένο νερό και βασικά ήδη ανάγκης, εξέφρασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Τέλης Μπασδάνης. «Ελπίζουμε να είναι το ελάχιστο δυνατό πλήγμα και να είναι μικρός ο αριθμός των επιχειρήσεων που χάθηκαν στη Θεσσαλία» ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ