Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑΙΣΑ: Ικανοποιήθηκε το αίτημα αναφορικά με τη συνεργασία ιδιωτών ιατρών στα νοσοκομεία...

ΙΣΑ: Ικανοποιήθηκε το αίτημα αναφορικά με τη συνεργασία ιδιωτών ιατρών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Ένα σημαντικό αίτημα του ΙΣΑ ικανοποιήθηκε με την θεσμοθέτηση της συνεργασίας των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών με τα δημόσια νοσοκομεία, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Όπως σημειώνεται, σε συνέχεια των παρεμβάσεων και συναντήσεων του ΙΣΑ, ψηφίσθηκε ο Ν. 5107/2024, στο άρθρο 33 του οποίου προβλέπεται η συνεργασία ιδιωτών ιατρών, με νοσοκομεία του δημοσίου συστήματος υγείας (για το Νόμο πατήστε ΕΔΩ).

Ο ΙΣΑ ζήτησε οι ιδιώτες ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί να δικαιούνται ίσες ευκαιρίες, για την άσκηση του λειτουργήματός τους, με τους συναδέλφους τους στο ΕΣΥ, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα, συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα.

Η ρύθμιση θα συμβάλλει στην ενίσχυση των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), με την παροχή υπηρεσιών από ιδιώτες ιατρούς καθώς και στην αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των νοσοκομείων της χώρας.

Οι ιδιώτες ιατροί κάθε ειδικότητας συμβάλλουν με την εμπειρία τους στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και αποτελούν νέο επαρκές και ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό που θα υποστηρίξει άμεσα τους ιατρούς του δημοσίου συστήματος υγείας, βοηθώντας ταυτόχρονα στην αποσυμφόρησή του.

Ωστόσο αναμένεται η έκδοση Κοινής απόφασης των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Υγείας, δυνάμει της οποίας θα καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις εφαρμογής της ως άνω διάταξης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ