Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑΙΣΑ-Περιφέρεια Αττικής: Δράση για την άυλη συνταγογράφηση

ΙΣΑ-Περιφέρεια Αττικής: Δράση για την άυλη συνταγογράφηση

Γράφει η Ρ. Μελά

Τι είναι η άυλη συνταγογράφηση; Σε τι χρησιμεύει και πως μπορώ να κάνω εγγραφή; Σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα απάντησαν τα συνεργεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, σε περισσότερους από 1.600 πολίτες που πήγαν να ψωνίσουν στις λαϊκές 34 δήμων.

Τα συνεργεία επισκέφθηκαν τις Λαϊκές αγορές και σε ειδικά διαμορφωμένα σταντ, διένειμαν ενημερωτικό έντυπο με τα Βήματα Εγγραφής στην Άυλη Συνταγογράφηση και βοήθησαν όσους πολίτες επιθυμούσαν να κάνουν την εγγραφή τους στην υπηρεσία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της δράσης διανεμήθηκαν 20.000 ενημερωτικά έντυπα, ενημερώθηκαν πάνω από 1.600 πολίτες ενώ δεκάδες έκαναν εγγραφή στην υπηρεσία.

Οι εργαζόμενοι του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, απαντούσαν σε απλές αλλά σημαντικές απορίες των πολιτών για την άυλη συνταγογράφηση και βοήθησαν να εγγραφούν πάνω από 200 πολίτες που δεν είχαν καλή σχέση με την τεχνολογία ή που είχαν αμελήσει να το πράξουν.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης τόνισε τα εξής: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής είναι με όλες τους τις δυνάμεις κοντά στον πολίτη, στη δύσκολη αυτή συγκυρία. Παίρνουμε νέες πρωτοβουλίες για να στηρίξουμε τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως είναι οι ηλικιωμένοι και οι χρόνιοι πάσχοντες που αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα στην πρωτόγνωρη αυτή υγειονομική κρίση. Κανείς πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται αβοήθητος».

Τι είναι η άυλη συνταγογράφηση

Πρόκειται για μια ηλεκτρονική εφαρμογή, όπου ο πολίτης λαμβάνει στο κινητό του τηλέφωνο με μήνυμα (SMS) ή στην ηλεκτρονική του διεύθυνση (e- mail), την ηλεκτρονική συνταγογράφηση που του γράφει ο γιατρός του, για τα φάρμακα, τα εμβόλια ή τις διαγνωστικές του εξετάσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι χρόνιοι πάσχοντες (καρδιοπαθείς, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς κλπ) δε χρειάζεται να επισκέπτονται κάθε μήνα το γιατρό τους στο ιατρείο του και να ταλαιπωρούνται στις ουρές, αφού πλέον με την άυλη συνταγογράφηση θα έχουν τη συνταγή για τα φάρμακα τους ή τα παραπεμπτικά για τις εξετάσεις τους, με ένα μήνυμα στο κινητό τους! Σημειώνεται ότι όσοι έχουν άυλη συνταγογραφηση ειδοποιούνται ηλεκτρονικά και για το ραντεβού τους για το εμβόλιο Covid-19.

Για την ενεργοποίηση της Άυλης Συνταγογράφησης, θα χρειαστείτε:

1. Τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet (ή κωδικούς ΑΗΦΥ),

2. Τον αριθμό ΑΜΚΑ σας, ή/και των ασφαλιστικά εξαρτώμενων μελών σας

3. Το κινητό σας τηλέφωνο ή/και πρόσβαση στο e-mail σας, όπου θα σας αποσταλούν κωδικοί επιβεβαίωσης πριν την ενεργοποίηση.

Για περισσότερες πληροφορίες:
https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/phakelos-ugeias/aule-suntagographese

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ