Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΙράν: Διαμαρτύρεται στον IAEA για τις απειλές του Ισραήλ να πλήξει εγκαταστάσεις...

Ιράν: Διαμαρτύρεται στον IAEA για τις απειλές του Ισραήλ να πλήξει εγκαταστάσεις της πυρηνικής ενέργειας

Το Ιράν έστειλε επιστολή στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του ΟΗΕ για να διαμαρτυρηθεί για τις απειλές του Ισραήλ να πλήξει τις εγκαταστάσεις του πυρηνικής ενέργειας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το Ισραήλ δηλώνει αποφασισμένο να επιτεθεί στο Ιράν σε αντίποινα για την επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη με σχεδόν 200 πυραύλους εναντίον του την 1η Οκτωβρίου, κάτι το οποίο έδωσε τροφή για εικασίες ευρέως ότι οι ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να βρίσκονται μεταξύ των στόχων.

«Οι απειλές για επίθεση σε πυρηνικές εγκαταστάσεις αντιβαίνουν στα ψηφίσματα του ΟΗΕ (…) και καταδικάζονται. Στείλαμε επιστολή γι’ αυτό στην υπηρεσία του ΟΗΕ που είναι αρμόδια για την επιτήρηση των πυρηνικών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Ισμαήλ Μπαγαεΐ σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την ιρανική τηλεόραση.

Την περασμένη εβδομάδα, το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ θα ακούσει τον βασικό του σύμμαχο, τις ΗΠΑ, όσον αφορά την απάντηση που θα δώσει στην πυραυλική επίθεση του Ιράν, αλλά θα λάβει αποφάσεις για τις ενέργειές του βάσει του δικού του εθνικού συμφέροντος.

Η δήλωση αυτή επισυνάφθηκε σε άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, σύμφωνα με το οποίο ο Νετανιάχου δήλωσε στην κυβέρνηση Μπάιντεν ότι το Ισραήλ θα πλήξει στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν, όχι πυρηνικές ή πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ