Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑρχικήΥΓΕΙΑΙκανοποίηση ΙΣΑ για την απόσυρση διατάξεων από το νέο Σχέδιο Νόμου του...

Ικανοποίηση ΙΣΑ για την απόσυρση διατάξεων από το νέο Σχέδιο Νόμου του υπουργείου υγείας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόσυρση από το νέο Σχέδιο Νόμου «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας », των διατάξεων «που έπλητταν την ελεύθερη έκφραση των εκπροσώπων του ιατρικού κόσμου», όπως αναφέρει σ΄ανακοίνωση του.

Ο ΙΣΑ σημειώνει ότι μετά την αντίδραση των ιατρικών φορέων και την προσωπική παρέμβαση του προέδρου του ,Γιώργου Πατούλη κατά την παράστασή του στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου, αποσύρθηκαν με απόφαση του Υπουργού Υγείας δύο διατάξεις.

Συγκεκριμένα αποσύρθηκε «τόσο ολόκληρη η επαίσχυντη, τρομοκρατική, εν είδη απειλής, διάταξη του άρθρου 35 που επιχειρούσε, αδιαφορώντας για τη φύση του ΠΙΣ ως δευτεροβάθμιου συλλογικού οργάνου που δεν έχει μέλη ιατρούς, να θεσπίσει αυτόκλητη πειθαρχική εξουσία του ΔΣ του ΠΙΣ, καθώς και η παρ. 4 του άρθρου 65 του ιδίου Σχεδίου Νόμου, με την οποία κατά παράβαση του συνόλου των διατάξεων που διέπουν την οργάνωση και λειτουργία κάθε σωματείου επέτρεπε τη συμμετοχή στη ΓΣ μελών που δεν ήταν οικονομικά τακτοποιημένα».

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ η απόφαση αυτή του υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη «αποτελεί συμβολή στη δημοκρατική λειτουργία των ιατρικών συλλόγων, καθώς διασφαλίζει τη δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης των εκπροσώπων του ιατρικού κόσμου για τη μετουσίωση των καλύτερων πολιτικών».