Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΘα ξυπνήσει (επιτέλους) η ΝΔ;

Θα ξυπνήσει (επιτέλους) η ΝΔ;

Κατανοώ τον πολιτικό πολιτισμό. Ακόμη και την ανοχή σε πράγματα και καταστάσεις. Όπως, φυσικά και ότι η ακρίβεια είναι εδώ και καίει κάθε οικογενειακό προϋπολογισμό.

Από το σημείο αυτό μέχρι να αφήνουν τον ΣΥΡΙΖΑ (και το ΠΑΣΟΚ) να είναι στα κάγκελα, καθημερινά καταγγέλλοντας την ακρίβεια και την πελατοκρατεία, είναι κάτι που όσο πολιτισμένος και να είσαι να βγαίνεις από τα ρούχα σου.

Και πάμε στον ΣΥΡΙΖΑ, που επέστρεψε στο 2015 και ζητά να σκίσει, όχι τα Μνημόνια, αλλά την ακρίβεια.

Ποιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Για την ιστορία λοιπόν και με στοιχεία.

Ο κατώτατος μισθός επί ΣΥΡΙΖΑ, ήταν καθηλωμένος 2015, 2016, 2017, 2018 καθηλωμένος στα 586,08! Επί τέσσερα χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας δεν έδωσε ούτε…σέντς στους εργαζόμενους. Κουλούρι. Μηδέν!

Το 2019 και αφού έπρεπε να πάει σε εκλογές, εκτός από το επίδομα που το βάπτισε 13η σύνταξη στους συνταξιούχους, ανέβασε και τον βασικό μισθό. Από τα 586,08 πήγε στα 650, το 2019.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τον πήγε στα 663 ευρώ, και μέσα στο χρόνο αναμένεται, τον Μάιο θα ξέρουμε, κάπου στα 700 ευρώ. Δηλαδή στον τρίτο χρόνο κυβέρνησης ΝΔ μέσα στην πανδημία και στην ενεργειακή κρίση θα έχει ανέβει περίπου 8-9%. Φτάνει; Ασφαλώς και όχι. Αλλά δεν μπορεί να απολογείται η ΝΔ και να μην θυμίζει τα έργα και ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, που φορολόγησε τους αγρότες από το πρώτο ευρώ; Που αυξήσε τις εργατικές εισφορές; Που αυξήσε 100% την προκαταβολή έναντι του επόμενου έτους στους φορολογικά υπόχρεους; Που την εισφορά αλληλεγγύης από 2,2% την έφτασε στο 10% και που αυξήσε κατά 20% το Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης; Που πήγε 24% τον ΦΠΑ παντού; Που όλο το 2018 η Ελλάδα ήταν η δεύτερη πιο ακριβή χώρα στη βενζίνη στην Ευρώπη;

Γιατί δεν τους τα θυμίζει αυτά η ΝΔ ; Γιατί δεν φρεσκάρει την μνήμη των πολιτών, ώστε να μην πέσουν πάλι θύματα, μιας κυβέρνησης που αν θυμηθώ τον Πολάκη έλεγε με το δικό του άθλιο τρόπο ακόμη και σε αυτό τι έκαναν στην μεσαία τάξη;

H να θυμηθώ τι έκαναν στους δημοσιογράφους, που τους έστελναν στο αυτόφωρο επειδή τολμούσαν να κάνουν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά τότε τα ελεγχόμενα από την Αριστερά…δίκτυα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, δεν έβγαζαν κιχ, καθώς ελέγχονται από την Αριστερά.

Τόσο υπεράνω είναι αυτή η παράταξη; Εγώ θα το επαναλάβω εγκαίρως άλλη μια φορά. Η ΝΔ δεν κινδυνεύει να χάσει τους…εκσυγχρονιστές που μάζεψε. Η ΝΔ κινδυνεύει από τα δεξιά της. Εαν κάποιοι δεν μπορούν να το καταλάβουν γιατί είναι…οικονομικοί μετανάστες στην παράταξη, καλό είναι αυτοί που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, να αφυπνιστούν.

Οχι σήμερα, αλλά χθες. Να πάνε στην περιφέρεια και να πιάσουν τους απογοητευμένους και πικραμένους δεξιούς. Να τους φέρουν ξανά κοντά. Το…καζάνι στην περιφέρεια βράζει.

Για αυτό και λέμε ότι κάποιοι πρέπει να ξυπνήσουν, και να καταλάβουν ότι μπορεί ο κόσμος να μην θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ, και να δίνει περιθώρια στην κυβέρνηση, αλλά τα περιθώρια, μετά τους λογαριασμούς …φωτιά στενεύουν. Ο κίνδυνος δεν είναι στο κέντρο, αλλά…κεντροδεξιά. Τα είπαμε και αμαρτία δεν έχουμε…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ