Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΘα ακυρώσουν την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ;

Θα ακυρώσουν την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ;

Η κυβέρνηση έχει πλέον μπει σε έναν αγώνα ταχύτητας. Είτε πάει το Φθινόπωρο σε εκλογές είτε αργότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει μια σαφή εντολή, προς.,..ναυτιλομένους. Κλείστε μέτωπα, και ακυρώστε τα επιχειρήματα της Αντιπολίτευσης.

Και το επιχείρημα της Αντιπολίτευσης που πιάνει είναι ένα: Η ακρίβεια. Στα ράφια, στις αντλίες, στους λογαριασμούς. Ηδη η κυβέρνηση τελειώνει με το μεγάλο πονοκέφαλο του ρεύματος. Η τροπολογία που κατέθεσε χθες, ακυρώνει επί της ουσίας την ρήτρα…ηλεκτροπληξίας που μπήκε στους λογαριασμούς ρεύματος. Θα περάσει στους πολίτες αυτή η απόφαση; Κυριακή κοντή γιορτή. Καθώς ο Ιούλιος είναι κοντά και όλοι θα καταλάβουν εάν η κυβέρνηση τους πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες ή όχι. Βέβαια στο Μαξίμου μην θεωρούν επειδή τρέχουν τώρα, ότι δεν θα αφήσει πληγές στο εκλογικό σώμα. Ζημιά έχει γίνει. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν. Διότι όταν εδώ φωνάζαμε κάποιοι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι οι αυξήσεις θα είναι 7-9 ευρώ!

Αυτή είναι η αλήθεια. Τώρα τρέχουν έστω και με καθυστέρηση να σώζουν ότι σώζεται τόσο με την επιστροφή ζεστού χρήματος με τις επιστροφές από τους λογαριασμούς φωτιά, όσο και με την επιβολή πλαφόν στην χονδρική. Βέβαια τα παιχνίδια της Ρωσίας ετοιμάζονται πάλι να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς, σε ότι αφορά το φυσικό αέριο, αλλά φρένο θα μπεί τουλάχιστον όσο υπάρχουν τα χτυποκάρδια της κάλπης.

Το δεύτερο επιχείρημα είναι οι τιμές των καυσίμων. Και εδώ η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει. Ας ελπίσουμε ότι τα μέτρα που θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα να είναι τέτοια ώστε να σβήσουν οι…φωτιές στις αντλίες και στις τσέπες μας. Η άσκηση είναι δύσκολη, αλλά εάν δεν βγει τότε στις πληγές που άφησε το ρεύμα θα προστεθούν και άλλες. Εδώ τα μέτρα πρέπει να είναι απλά και οριζόντια. Οπως έγινε και στο πετρέλαιο. Το να μαζεύει το επιτελείο λεφτά για μια δύσκολη ώρα το μόνο που θα πετύχει είναι να έχει το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Που…μάζεψε 37 δις από φόρους κυρίως στη μεσαία τάξη, αλλά δεν μάζεψε ψηφαλάκια και πήγε σπίτι του.

Τρίτο επιχείρημα που πρέπει να κάψει η κυβέρνηση είναι οι τιμές σε βασικά είδη διατροφής. Πρέπει να μειώσει το ΦΠΑ, έστω και για λόγους που έχουν με την επικοινωνία και όχι με την ουσία. Δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβει κάτω από το τραπέζι το πρόβλημα. Είναι σημαντικό και έχει κάνει τον κόσμο να παραμιλάει.

Αυτές είναι οι τρεις μεγάλες προκλήσεις για την κυβέρνηση. Τις ήξερε και έπεσε στην παγίδα των λεφτόδενδρων. Που ναι μεν δεν υπάρχουν, αλλά …υπάρχουν για λίγους.

Η απόφαση για το πως θα πάει στις εκλογές είναι του Μαξίμου…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ