Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΘάνατος τριών παιδιών: Γιατί δεν αποτελεί νομική διέξοδο το σύνδρομο Μινχάουζεν

Θάνατος τριών παιδιών: Γιατί δεν αποτελεί νομική διέξοδο το σύνδρομο Μινχάουζεν

Στην υπόθεση με τον θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις με την σύλληψη της μητέρας, σχολίασαν σε εκπομπή του MEGA, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας και η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

«Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ έκανε  μία μεθοδευμένη δουλειά, και δεν μπορεί κανείς να αποδώσει ψαγάδι στην διαχείριση της κατάστασης. Η ανάκριση θα φωτίσει την υπόθεση, η μη ομολογία της κατηγορουμένης θα κρατήσει το ενδιαφέρον και θα απασχολήσει πάρα πολύ καιρό, το θεωρώ βέβαιο ότι δεν θα παραδεχθεί τίποτα. Η υπόθεση δεν θα κλείσει άμεσα, ενδεχομένως να φτάσει μέχρι και τον Άρειο Πάγο. Σίγουρα θα έρχονται και άλλα στοιχεία και πιθανώς να συνδυαστούν οι δικογραφίες και των άλλων παιδιών», ανέφερε ο κ. Γλύκας

Σχετικά με την οργή του πλήθους στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη ο κ. Γλύκας δήλωσε πως, «απαιτείται από το νόμο να έχει ο κάθε κατηγούμενος έναν συνήγορο, ωστόσο δεν θα πρέπει να αποδίδουμε την επιλογή της ανθρωποφαγίας, πρέπει να αποδώσουμε ευθύνες, όχι λιντσάρισμα και να καταδικάζει ο όχλος».

«Το σύνδρομο Μινχάουζεν δεν αποτελεί διέξοδο νομική, δεν είναι ψυχική διαταραχή, ξέρει ακριβώς τί κάνει. Πιστεύω πως δεν θα θεωρηθεί ελαφρυντικό το να έχει αυτό το σύνδρομο κάποιος», συμπλήρωσε.

«Διαβάζουμε για το σύνδρομο Μινχάουζεν, που εδώ είναι δια αντιπροσώπου, που είναι μία ψυχική διαταραχή και νομίζω ότι οι ψυχίατροι και οι ψυχολόγοι, θα διαφωτίσουν την υπόθεση. Αυτές οι ουσίες μπορεί να προκαλέσουν μεγάλο κακό, αλλά μπορείς να βρεις και από φάρμακα για τα ζώα ή απο άλλα φάρμακα ουσίες, που προκαλούν κακό», σχολίασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ