Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΗ Orbyt Global προχώρησε σε μια μεγάλη επένδυση εξαγοράζοντας την OTESAT-Maritel

Η Orbyt Global προχώρησε σε μια μεγάλη επένδυση εξαγοράζοντας την OTESAT-Maritel

H Orbyt Global πραγματοποίησε την εξαγορά της OTESAT-Maritel, θυγατρικής του Ομίλου ΟΤΕ, σε μία κίνηση-σταθμό που ενισχύει την κυριαρχία της στον τομέα των θαλάσσιων τηλεπικοινωνιών.

Με την εξαγορά της OTESAT-Maritel, η Orbyt Global διευρύνει σημαντικά το χαρτοφυλάκιό της και κατατάσσεται στους πέντε κορυφαίους παρόχους παγκοσμίως, δημιουργώντας νέα ισχυρά hubs στις αγορές της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. Με αυτή την ενοποίηση, η Orbyt Global ενισχύει τη παγκόσμια παρουσία της και ισχυροποιεί διεθνώς το πελατολόγιό της δημιουργώντας έναν νέο ισχυρό και αξιόπιστο όμιλο. Στο DNA του οποίου συνυπάρχει η καινοτομία και η ευελιξία της Orbyt και η κληρονομία της OTESAT, διασφαλίζοντας το τρίπτυχο: sustainability, reliability, continuation.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια ουσιαστική ενοποίηση των δύο εταιρειών. Ο ερχομός της OTESAT-Maritel ενισχύει την Orbyt με εξαιρετικά έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, υπηρεσίες και προϊόντα, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός αμιγώς ελληνικού ομίλου, που στοχεύει να αναδειχθεί ως παγκόσμιος πρωταθλητής στον τομέα των θαλάσσιων τηλεπικοινωνιών και της ναυτιλιακής συνδεσιμότητας. Οι πελάτες της OTESAT-Maritel θα ωφεληθούν από τις συνέργειες που δημιουργούνται, καθώς θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ψηφιακά προϊόντα και προϊόντα γέφυρας που δεν ήταν μέχρι τώρα διαθέσιμα. Η πλατφόρμα s@tgate της OTESAT-Maritel θα αναβαθμιστεί και θα εμπλουτιστεί με νέες δυνατότητες, ενώ η πλατφόρμα Nexus Shark III της Orbyt Global θα υιοθετήσει ορισμένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της s@tgate. Στόχος είναι οι δύο πλατφόρμες να ενισχυθούν και να συνυπάρξουν, προσφέροντας το πιο ολοκληρωμένο πακέτο λύσεων στην αγορά αλλά και στην εμπειρία των πελατών της.

«Η επόμενη μέρα βρήκε την Orbyt Global και την OTESAT-Maritel να σχεδιάζουν μαζί και ισότιμα το μέλλον. Με τον ερχομό της ΟΤΕSAT στο Group και την ενοποίηση των εταιρειών, πετυχαίνουμε υπεραξία, με το έμπειρο προσωπικό και την πολύτιμη γνώση τους που θα εμπλουτίσουν και θα αναβαθμίσουν τις παροχές στους πελάτες. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να καινοτομούμε, αναπτύσσοντας νέα προϊόντα και πρωτοπόρες λύσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε πελάτη για αποδοτικές, βιώσιμες και ασφαλείς θαλάσσιες μεταφορές.», δήλωσε ο Θεόδωρος Νικολόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Orbyt Global.

Από την ίδρυσή της το 2021, μετά τη συγχώνευση με τη Media Broadcast Satellite (MBS), η Orbyt Global έχει αναδειχθεί σε κορυφαία δύναμη στον τομέα της ναυτιλιακής συνδεσιμότητας. Μέσα στο 2024, ενίσχυσε και άλλο τη διεθνή παρουσία της με την εξαγορά της Σουηδικής Telenor Maritime, τη συνεργασία με την FMC GlobalSat για υπηρεσίες Starlink και τη συμφωνία με την Inmarsat Maritime Ventures για τη μεταβίβαση πελατειακών συμβολαίων της.

Οι λύσεις της Orbyt Global δεν προσφέρουν μόνο αξιόπιστη επικοινωνία για πλοία, αλλά καθοδηγούν την ψηφιακή μεταμόρφωση του ναυτιλιακού τομέα, με το να παρέχουν υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, ναυσιπλοΐας και πλήρως ψηφιοποιημένα συστήματα γέφυρας. Η Orbyt Global διατηρεί στρατηγικές συνεργασίες με μερικές από τις σημαντικότερες εταιρείες στον κλάδο της ναυτιλίας, έχοντας κερδίσει μέσα σε μόλις τρία χρόνια την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πλοιοκτητών, αλλά και των μεγαλύτερων ναυτιλιακών ομίλων στη Βόρεια Ευρώπη και στην Ασία, συνολικά περισσότερων από 750 πελατών, με στόλο περισσότερων από 6.000 πλοίων.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ